Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Всиновили хворих дітей

Протягом 2008 року громадяни України усиновили 14 дітей, хворих на ВІЛ/СНІД.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, за словами керівника міністерства Юрія ПАВЛЕНКА, «минулого року 14 українських сімей взяли на себе надзвичайно велику відповідальність — піклування і виховання дітей, хворих на СНІД. Отже, в суспільстві росте розуміння того, що всі діти, незалежно від стану їхнього здоров’я, мають виховуватися в родині, жити в любові і теплі».

Загалом із 2085 дітей, усиновлених громадянами України торік, 42% дітей були усиновлені з будинків дитини, 8% — із дитячих будинків, 3% — зі шкіл-інтернатів.

Чимало українців, котрі беруть дітей під опіку, в подальшому усиновлюють їх, йдеться у повідомленні. Так, у 2008 році 37% дітей були усиновлені опікунами.

У 2008 році 44 хлопчиків та дівчаток були усиновлені із притулків для дітей, тому їм не довелося на шляху до нової родини переходити через інтернатні установи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com