Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Електромобіль врятує світ?

Японська компанія Mitsubishi Motors почне постачання електромобілів французькій групі PSA Peugeot Citroen на умовах ОЕМ вже на початку наступного року. За інформацією Automotive News Europe, щорічні об’єми постачань складуть не меншого 10 тисяч автомобілів.

У Японії електромобілі Mitsubishi з’являться вже найближчим літом — це буде модель iMiEV з комплектом литий-ионных батарей, який дозволить машині проїздити на одній зарядці до 160 кілометрів. До 31 березня 2010 року Mitsubishi Motors планує випустити 2000 таких електромобілів вартістю трохи більше 21 тисяча доларів США.

PSA, у свою чергу, зможе продавати японські електромобілі у Франції під власною маркою (Peugeot або Citroen). Варто відзначити, що місцевий уряд вже оголосив про надання податкових пільг на 5000 євро (6800 доларів) всім покупцям електромобілів в цій країні.

Ще один французький автовиробник — Renault — закінчує розробку власного електромобіля. Правда, точні терміни виведення подібної новинки на ринок поки не повідомляються.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com