Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Автомобілі на каві

Продаж біодизельного пального, виготовленого з кавової гущі, що викидається, з американської мережі кафе «Старбакс», за рік може принести 8 мільйонів доларів прибутку.

«Біодизельне паливо, зроблене на основі кавової гущі, має довший термін зберігання, ніж інші види біопалива через велику кількість антиокислювачів, що містяться в каві. Ще одна перевага: на кінцевому етапі створення палива з кави відходи, що залишилися, можуть бути перетворені на паливо в брикетах для печей, камінів і казанів», - повідомляється в опублікованих результатах експерименту. Враховуючи, що мережа кафе Starbucks викидає в США 96 тисяч тонн кавової гущі щорічно, дослідники встановили, що з цієї кількості можна виробити 40 тисяч літрів біодизеля і 80 тонн палива в брикетах. За вирахуванням собівартості і після торгової націнки ціна нового вигляду біодизеля складе приблизно три центи за літр і 225 доларів за тонну палива в брикетах, розрахунковий прибуток від продажу може скласти до 8 мільйонів доларів. Таким чином, утворюється замкнутий круг повністю безвідходного виробництва, відзначають вчені. Одна з головних переваг біодизеля - нижча ціна в порівнянні з іншими джерелами енергії. Щоб понизити ціну виробництва біодизельного палива багато промислових підприємств використовують відходи переробки нафти і газу і залишки масла після смаження продуктів в промислових масштабах, передає РІА Новості. Дослідники з від­ділу досліджень хі­міч­них матеріалів університету (США) Невади вважають, що біодизельне паливо з кавової гущі задовольнятиме всі вимоги, що існують до таких видів продукції.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com