Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

звільняються медики швидкої допомоги

У столиці через ни­зькі зарплати й від­сут­ність надбавок мера масово залишають свої робочі місця медики швидкої допомоги.

Як повідомляє Ляна Божко, заступник головного лікаря медичної допомоги станції швидкої допомоги, медики вже півроку не отримують надбавку мера Києва, при тому, що це половина ставки лікаря, що у середньому складає 2300 гривень.

«З огляду на нашу динамічну професію й дуже велике навантаження  — психо-емоційне, фізичне, працювати лікарями, фельдшерами, санітарами люди не поспішають»,  — говорить Божко, додаючи при цьому, що тільки за останні два місяці зі станції швидкої допомоги звільнилося 20 лікарів і 15 фельдшерів.

Бригада швидкої допомоги повинна складатися з лікаря, фельдшера й санітара. Однак у цей час більша частина бригад Києва  — не укомплектовані, і найчастіше третина машин швидкої виїжджають на виклик без лікаря.

Водночас, Людмила Качурова, начальник ДУ охорони здоров’я й медичного забезпечення КМДА заявила: «Погляньте, що в інших регіонах відбувається! Але ми — столичний регіон і на сьогоднішній день швидка медична допомога забезпечена всіма необхідними ліками».

 

5 канал

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com