Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У пошуках безпеки

Базування військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України може становити загрозу національній безпеці країни, заявив український Президент Віктор Ющенко.

Він висловив занепокоєння тим, що ЧФ Росії, беручи участь у конфлікті із третіми країнами, таким чином пасивно втягує Україну в ці конфлікти.

«Безумовно, нас хвилює використання військової сили Чорноморського флоту Російської Федерації, тому що такого роду механізм підсилює і втягує Україну в такі міліарні ситуації. Це не відповідає нашим національним інтересам», — заявив Ющенко під час спільної із віце-президентом США Річардом Чейни прес-конференції у п’ятницю в Києві після закінчення зустрічі у форматі тет-а-тет.

Президент також називає неприйнятним для України рішення про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

На його думку, події в Грузії показали, що Україна може почувати себе в безпеці тільки інтегруючись у євроатлантичні структури.

Ющенко зауважив, що євроатлантичні партнери України у рівній мірі повинні бути зацікавлені в членстві України в НАТО.

Як повідомлялося, Ющенко наголошує, що Блок Юлії Тимошенко повинен висловити свою позицію по Грузії та скасувати антиконституційні закони, якщо хоче поновлення демократичної коаліції.

Резолюція Бухарестського саміту НАТО про те, що Україна повинна стати членом Альянсу, залишається чинною, заявив у Києві віце-президент США Дік Чейні.

За матерiалами  Інтерфакс-Україна
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com