Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Безробітних у нас мало...

В Україні рівень безробіття став нижчим, ніж у середньому по Європі. Про це заявила керівник Міністерства праці і соціальної політики України Людмила Денисова на парламентських слуханнях про виконання Україною Європейської соціальної хартії (переглянутої). Міністр, зокрема, зазначила, що однією з вимог, яким повинна відповідати країна, яка ратифікувала цей документ, є забезпечення гідного рівня зайнятості і заробітної плати.

Також вона навела дані Держкомстату, згідно з якими в 2007 р. рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, становив 6,4%, тоді як середній показник у країнах ЄС — 7,1%. За словами Денисової, зараз уряд звертає особливу увагу на підвищення рівня заробітної плати. Вона поінформувала, що за січень — квітень 2008 р. порівняно з відповідним періодом минулого року середньомісячна заробітна плата в галузях економіки виросла більш як на 40%. Номінальна заробітна плата в квітні цього року порівняно з квітнем минулого року зросла майже на 42%, що в 2,7 рази більше за прожитковий мінімум для працездатної особи. Міністр також повідомила, що цього року, з урахуванням нових можливостей бюджету і намірів щодо збільшення прожиткового мінімуму, розмір номінальної заробітної плати зросте до 90,4%, а наступного року — до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Інфляція у травні становить 1,3%. Як і у кожному місяці, інфляцію викликало зростання цін на продовольство — на 3,2% подорожчав хліб, на 3,9 — м’ясо і м’ясопродукти. Фрукти — на 6,2%. Такі дані опубліковано на сайті Держкомстату.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com