Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рейтинг професіоналізму — 2008

П’ятий Всеукраїнський рейтинг професіоналізму служб безпеки, який був заснований Міжнародним громадсько-правовим журналом «КОМІТЕТ», відбувся в конференц-залі Укрінформу. Співорганізатором Рейтингу цього року виступив Департамент ДСО МВС України.

Ювілейний Рейтинг потребував від організаторів неабиякої роботи, адже проаналізувати ринок безпеки України та визначити найкращих — це велика відповідальність. Оргкомітет вивчив діяльність близько 700 охоронних компаній нашої країни. Найактивніше була представлена діяльність Києва та Київської області — у конкурсі взяли участь 205 компаній, Дніпропетровська та області — 56, Донецька та області — 38, Запоріжжя та області — 30, Харкова та області — 47. Найменше представників делегували Рівне та область — 4, Кіровоград та область — 3, Тернопіль та область — 5. Ретельно проаналізувавши ринок підприємств, було обрано найкращих. Приємно, що з кожним роком географія Рейтингу розширюється, зокрема, нині серед переможців були компанії з Вінниці, Херсона, Кіровограда, Сімферополя тощо.

На свято, крім керівників фірм-лауреатів, завітали журналісти, громадські діячі, керівники силових і правоохоронних органів, просто друзі журналу «Комітет». Уже традиційно у святі взяли участь керівники Співдружності працівників інформаційних видань України.

До урочистої президії Рейтингу увійшли: один із фундаторів Служби безпеки України, голова Ради Комітету сприяння правоохоронним органам України, голова Координаційної ради Рейтингу генерал-полковник Василь Горбатюк, голова оргкомітету Рейтингу, головний редактор журналу «Комітет» Володимир Черкун, генеральний директор телекомпанії «Магнолія ТВ» Євгенія Ткаченко, представник апарату РНБО України Андрій Шаповалов, перший заступник генерального директора Укрінформу, доктор історичних наук, професор Леонід Новохатько.

Ведучим цих урочистих заходів був народний артист України, Лауреат Міжнародної премії «Золотий Орфей» Володимир Нечепоренко.

– Те, що нині на охоронному ринку України з’являється дедалі більше недержавних служб безпеки — нормальне явище, — вітаючи керівників найкращих фірм, зазначив генерал-полковник Василь Горбатюк. — Україна впевнено прямує до європейського розвитку. Я сподіваюся, що настане час, коли служби Міністерства внутрішніх справ України ще активніше співпрацюватимуть з недержавними службами безпеки і разом захищатимуть порядок та безпеку кожного українця.

Нагородження переможців 5 Рейтингу розпочалося з компаній, які цього року вперше були удостоєні «Золотого диплому».

Отож ними стали ТОВ «ОБОРОНА-ГРАНІТ» з Києва (Анатолій Синицький, Вячеслав Велігоша), «Служба охорони «ЯВІР-2000» Полтави (Євген Лихожон), ТОВ «СТАТУС КОД» з Києва (Сергій Вінокуров), ПП «СПЕЦ-ЦЕНТР 2005» з Кіровограда (Юрій Панченко), ТОВ «ПРИВАТ-БЕЗПЕКА» із Сімферополя (Олександр Бабушкін), «БЕЗПЕКА-ГАРАНТ» з Вінниці (Олексій Архипенко, Олександр Нікіторович), ТОВ «ЕНЕРГО-ОХОРОНА» з Києва (Віктор Горбонос, Сергій Острик), ТОВ «Служба безпеки «БАРС» із Луганська (Валерій Щербина) та ПП «ЛІДЕР-Плюс» з Херсона (Леонід Вечеріков).

Були присутні цього року на святі і фірми, які не вперше здобувають перемогу в номінаціях Рейтингу: «Служба охорони «СТЕЛС-1» з Києва (В’ячеслав Павлів), «Охоронне підприємство «БЛОКПОСТ» із Сімферополя (Володимир Ковальчук), ТОВ «СІЧ» з Києва (Ігор Балабанов, Юрій Попов), Національне детективне бюро МПА з Києва (Олег Петров), ТОВ «А1 СЕКЬЮРІТІ ГРУП» з Києва (Віктор Павлюк).

За п’ять років Всеукраїнський рейтинг професіоналізму служб безпеки не лише здобув неабияку популярність на теренах України, а й знайшов близьких друзів, які також завітали на урочистості як переможці.

Зокрема, Золотий диплом у різних номінаціях отримали ТОВ «ВІК-ТАН» з Києва (Віктор Моргун, Михайло Василенко), група компаній «АТЛАНТ» з Києва (Геннадій Насонов), група компаній «ГРАНІТ» з Івано-Франківська (Михайло Литвин), Департамент охорони КСПО України з Києва (Олександр Гужвій), «Днепр-АЛЬФА-Плюс» з Дніпропетровська (Андрій Большаков).

І вже п’ять років поспіль незмінним Абсолютним переможцем Рейтингу стає група компаній «ВЕНБЕСТ» з Києва (Володимир Дзюба, Георгій Тупчій). Отримуючи Золотий диплом з рук радника міністра внутрішніх справ України Володимира Нечепоренка, Володимир Дзюба зауважив: «Нести звання Абсолютного переможця — престижно, але разом з тим дуже відповідально. Адже лідер не має права на помилку. Я вдячний журналу «Комітет» та організаторам Рейтингу, що вони так високо оцінюють нашу роботу. Сьогоднішнє визнання — це аванс і заряд на майбутнє».

Номінантам Золоті дипломи й відзнаки вручали голова Координаційної ради генерал-полковник Василь Горбатюк, голова оргкомітету, головний редактор журналу «Комітет» Володимир Черкун, генеральний директор телекомпанії «Магнолія ТВ» Євгенія Ткаченко, представник апарату РНБО України Андрій Шаповалов, перший заступник генерального директора Укрінформу, доктор історичних наук, професор Леонід Новохатько, президент Співдружності інформаційних видань України Віктор Шпак, заступник начальника Головного управління МНС у Києві полковник Василь Іващенко, заступник головного редактора газети «Урядовий кур’єр» Анатолій Волошиненко, генеральний директор і головний редактор каталогу «Безпека України» Світлана Латаш, перший заступник головного редактора газети МВС України «Іменем закону» Олександр Зарубицький.

П’ятий ювілейний Рейтинг був щедрим на подарунки та відзнаки. За високий професіоналізм і особистий вагомий внесок у розбудову правового демократичного суспільства Почесною відзнакою «За зміцнення національної безпеки» були нагороджені Анатолій Синицький, Вячеслав Велігоша, Євген Лихожон, Сергій Вінокуров, Олексій Архипенко, Олександр Нікіторович, Олександр Бабушкін, Юрій Панченко, Олександр Спінул, Юрій Попов, Олег Петров, Леонід Вечеріков, Володимир Ковальчук, Валерій Щербина та Віктор Горбонос. Орденом «За зміцнення національної безпеки з відповідно затвердженим додатком — золотим тризубом — відзначені Володимир Дзюба, Георгій Тупчій, Геннадій Насонов, Андрій Большаков, Віктор Моргун, Михайло Василенко, Михайло Литвин, Ігор Балабанов та Олександр Крилач.

Нагороджуючи переможців, головний редактор журналу «Комітет» Володимир Черкун зазначив, що цього дня здійснилося одне з його заповітних бажань — вп’яте вдалося зустрітися у теплій і дружній атмосфері з лідерами престижних і потужних структур безпеки нашої країни. «Надзвичайно приємно, — сказав він, — чути добрі відгуки моїх друзів про Рейтинг і дізнатися, що він сприяє розвитку тієї чи іншої фірми. Мудрістю і власною працею кожний керівник тієї чи іншої компанії заслуговує великої шани! Адже саме завдяки напруженій цілодобовій праці цих колективів у наших містах спокійніше і комфортніше. Життєвий досвід і неординарні організаторські здібності кожного керівника-переможця, почуття відповідальності, вміння працювати з людьми і комунікабельність, чуйність до чужої проблеми сприяють здобуттю ними заслуженого авторитету у колі друзів, партнерів, колег. Нинішній день — це свято не лише керівників фірм, це свято патріотів держави, які прагнуть зробити наше життя безпечнішим».

Колектив редакції журналу «Комітет» за активне висвітлення діяльності органів внутрішніх справ у боротьбі зі злочинністю, питань зміцнення правопорядку та законності в Україні, творчий внесок у формування позитивного іміджу міліції нагороджено Почесною грамотою Департаменту ДСО при МВС України.

Медіа-партнерами Рейтингу цього року стали: Національна радіокомпанія України, «Магнолія-ТВ», газети «Урядовий кур’єр», «Голос України», «Персонал Плюс», «Газета по-киевски», каталог «Безопасность», «Київська правда», медіа-центр Cutty Sark, телепроекти «Територія Закону», «Оперативний об’єктив» та ін.

Після закінчення урочистої частини на учасників і гостей Рейтингу чекав чудовий ресторан на березі Дніпра та святковий концерт з участю давнього друга журналу композитора і продюсера Олександра Яременка, гурту Red Fox з чарівною Ланою Меркуловою та групи «Блонді».

 «До нових зустрічей», — казали на прощання переможці та численні гості свята безпеки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com