Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Автосалон

Електрокар від Renault

Компанія Renault представить свій перший електрокар на Олімпіаді 2012 року, що пройде в Лондоні. За словами директора французької марки з планування випуску продукції Патріка Пелата, новинка за своїми габаритами буде схожа на модель Twingo, з двома акумуляторами різної ємності. Перший з них власник автомобіля зможе використовувати тільки для поїздок на невеликі відстані, наприклад, у будні, щоб доїхати від будинку до роботи і назад. Другий тип батарей призначатиметься для подорожей на більш довгі відстані.
 Крім того, у Renault для зниження вартості нового електрокара планують здавати акумулятори в оренду. За використання таких батарей власникам авто доведеться щомісяця сплачувати певну суму. Варто зазначити, що аналогічну схему прокату акумуляторів для гібриду Chevrolet Volt має намір використовувати і концерн General Motors. Представники французької марки також заявили, що в 2011 році широкій публіці буде представлено електромобіль, створений на базі Megane нового покоління. Ще однією моделлю з електродвигуном стане комерційний автомобіль Kangoo, який у Renault мають намір продавати на європейському ринку.

Fabia назавжди

Чеський автовиробник Skoda відзначив випуск двохмільйонної моделі Fabia, перший екземпляр якої зійшов з конвеєра в 2000 році. Ювілейним автомобілем став універсал Fabia нового покоління, пофарбований у сірий колір і оснащений 1,4-літровим двигуном. Нове покоління Fabia у кузові хетчбек дебютувало в березні минулого року на шоу в Женеві, а універсал був показаний через кілька місяців у Франкфурті. Цього року продано 63 579 нових Skoda Fabia, 19 000 з них — автомобілі в кузові «універсал». Для сімейства Fabia пропонуються бензинові двигуни об’ємом 1,2 — 1,6 л потужністю 60 — 106 к.с., а також 1,4- і 1,6-літрові турбодизелі.

«Евік» на зльоті

Міtsubіshі Lancer Evolution тюнінгують усі, хто хоче, але перетворюють популярну модель на справжнього швидкісного монстра лише обрані. Наприклад, каліфорнійці з майстерні AMS, які форсували двигун «Евіка» до 1130 (!!!) к.с. Така машина у звичайного водія може буквально знести дах, тому сідати за неї рекомендовано тільки досвідченим драг-рейсерам. Свою максимальну швидкість 271 км/год «гарячий» EVO набирає менш ніж за 9 секунд. З вихідним двигуном авто від AMS не має нічого спільного — кожну деталь замінено на посилену. На удосконалений Lancer встановили тридискове карбонове зчеплення і нову коробку передач. А ось колеса машини невеликі — лише15 дюймів у діаметрі. Тюнери також обладнали водійське місце каркасом безпеки і максимально зменшили вагу автомобіля.

Міні - Infiniti

Люксовий японський бренд Infiniti планує розширити власний модельний ряд за рахунок нового компактного автомобіля. Нова машина повинна скласти конкуренцію BMW 1-Series і Audi A3. За інформацією представників марки, ця машина кардинально відрізнятиметься від своїх попередників, у неї буде «особливий тип кузова». Дебют цієї моделі відбудеться не раніше 2010 року, вона коштуватиме близько 30 тисяч євро. Можливо, згодом на базі цього авто буде розроблено невеликий купе-кабріолет.

Нині найкомпактнішою моделлю Infiniti є 6-циліндрове купе G37 і побудований на тій же платформі седан.

Топ-десятка безпеки

Популярне німецьке видання Focus склало рейтинг найбільш безпечних моделей. Журналісти керувалися результатами серій краш-тестів, проведених авторитетною організацією EuroNCAP. Методика EuroNCAP викликає чимало запитань, однак нині вона найоб’єктивніша, тому вибір в експертів журналу вкрай обмежений. У класі субкомпактних авто на першому місці виявився Peugeot 207. Лише небагато відстали від нього Mazda2, Toyota Yaris, Fiat Punto і Opel Corsa. Серед компактних машин перемога дісталася Toyota Auris, Citroen C4, Nissan Qashqai, Peugeot 308, Ford Focus. Серед автомобілів бізнес-класу перше місце посідає Ford Mondeo. Далі — Volvo V70, Volvo S40, Toyota Prius і VW Passat. У «старшому» класі найбезпечніших автомобілів визнано Audi A6. Потім — Citroen C6, Honda Legend і Lexus GS. Серед мінівенів перемогу присуджено Seat Altea. Наступні — Ford S-Max, Skoda Roomster, Ford Galaxy, Citroen C4 Picasso і Opel Zafira. Може трохи здивувати список SUV: VW Touareg, Land Rover Freelander і VW Tiguan. У тест не потрапили такі відомі машини, як BMW X5 і Audi Q7. Справа в тому, що новий Х5 ще не пройшов краш-тест, а Q7 не зуміла набрати п’яти зірок, щоб потрапити в рейтинг журналу.

Концерн Volkswagen збирається зберегти нерви сучасним водіям. Представлена на виставці в Ганновері нова система допомоги при паркуванні Park Assist Vision — цілком автоматична. Водій не потрібен, машина здатна сама заїхати на вільне місце. При цьому PAV паркує автомобіль так, щоб усі пасажири без ускладнень змогли вийти з машини.

Загадка для американців

Американці давно прославилися як нація, яка не вміє поводитися з технікою. Ще один «їжачок у тумані» — Френк Сінглтон, 21-річний мешканець американського міста Вест Палм Біч (штат Флорида). Він вирішив вкрасти автомобіль, який стояв на паркуванні біля в’язниці, з якої крадій тільки-но вийшов, але, сівши в машину, він так і не зрушив з місця. Ситуація розвивалася в такий спосіб. Тоді Френк побачив дівчину, яка виходила із сріблястого Nissan 350Z. Він негайно накинувся на неї і відібрав ключі від автомобіля. Запустив двигун, але далі справа не пішла — крадій навіть не припускав, що замість звичної йому автоматичної КПП побачить важіль «механіки». Що робити з цим пристроєм, як воно працює — Сінглтон не знав, як не знав і про призначення третьої педалі — зчеплення. Вона йому здалася зайвою. Поки злочинець вивчав принцип роботи механічної трансмісії, його й затримали правоохоронці. Як повідомили в поліції Вест Палм Біч, Сінглтон зізнався, що вирішив вкрасти автомобіль, аби не йти додому пішки. Сінглтона заарештували, тепер йому загрожує наступний тюремний строк.

Бездоріжжя його стихія

Каскадер Лю Сочжу, якого в Китаї називають Королем автомобілів, зробив неймовірний трюк: проїхав автомобілем по двох сталевих тросах, натягнутих над річкою на висоті 45 метрів. 48-річний Лю з провінції Хенань подолав шлях 230 м над річкою Мило в місті Пінцзян. Під час 30-хвилинної поїздки він підтримував радіозв’язок з організатором шоу. Їхні переговори транслювалися на всю аудиторію. Пізніше Лю зізнався, що останні кілька хвилин були найважчими і найнебезпечнішими, оскільки через крутий схил не було видно, що відбувається позаду.

«Шумахер» на велосипеді

У Німеччині поліція затримала п’яного велосипедиста за значне перевищення швидкості. Він їхав зі швидкістю, забороненою навіть автотранспорту! Інцидент стався на шосе уз гір’я Хаген на заході країни. Захмелілий порушник їхав зі швидкістю 42 км/год, тоді як на цій ділянці гірської дороги дозволено розвивати швидкість не більш як 30 км/год. Поліція зазначає, що до затримки шумахер встиг обігнати три автомобілі.

«Горбатики» на марші

В Україні стартував автопробіг «Дорогами бравого солдата Швейка», в якому візьмуть участь малолітражні машини ЗАЗ 965 чи так звані «горбаті» «Запорожці». Пробіг організував львівський автомобільний клуб «Заз-Козак», у який входять власники таких машин. Автопробіг 3 200 км завдовжки відбудеться на території шести держав — України, Польщі, Словаччини, Чехії, Австрії й Угорщини. За словами представників «горбатого» фан-клубу, однієї з цілей цієї акції є популяризація серед туристів українського маршруту солдата Швейка. Насамперед Старосамборського району, де стоїть пам’ятник герою роману Ярослава Гашека. Крім того, учасники автопробігу планують взяти участь у двох фестивалях антикварних автомобілів. Керівник клубу «ЗАЗ-Козак» Євген Кравс також зазначив, що торік відбувся аналогічний пробіг, у якому «Запорожці» проїхали більш як 5 000 км.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com