Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Запоріжжя в димах

Запорізька обласна санітарно-епідеміологічна служба в період з 22 по 28 лютого зафіксувала перевищення в 1,1 — 2,2 раза гранично допустимої концентрації пилу і газів в атмосфері Запоріжжя, передають «Українські новини» з посиланням на повідомлення облСЕС.

Зокрема, зафіксовано перевищення граничної концентрації фенолу в 2,2 раза, двоокису азоту — в 1,4, пилу — в 1,1. За вказаний період на екопост надійшло два повідомлення про забруднення атмосферного повітря, лабораторна перевірка підтвердила одне (вул. Кузнецова).

У повідомленні наголошується: за щоденними зведеннями промпідприємств Запоріжжя, порушень роботи газопилеочисного і технологічного устаткування не було помічено. Матеріали перевірки направлено до екологічної інспекції для вжиття заходів.

У січні СЕС виявила в атмосфері Запоріжжя перевищення граничної концентрації фенолу в 2,4 раза, двоокису азоту — в 1,2, пилу — в 1,2, сірковуглецю — вдвічі.

 2007 року мерія Запоріжжя вимагала від підприємств-забруднювачів атмосферного повітря зменшувати обсяги викидів в атмосферу, а також запровадила механізм контролю за дотриманням підприємствами заходів, передбачених режимами роботи за несприятливої погоди.

Контроль запроваджують у зв’язку зі збільшенням кількості скарг городян на погіршення якості атмосферного повітря, особливо при напрямку вітру від заводів в густонаселену житлову зону.

З 79 природоохоронних заходів, запланованих для промислових підприємств міста з 2001 року, нині 22 не виконано, 22 — виконано пізніше встановлених термінів.

Щодня в середньому на кожного жителя Запоріжжя припадає більш як 1 кг викидів промислових підприємств.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com