Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дипломатичний ліцей запрошує

Міжрегіональна Академія управління персоналом — найбільший та найкращий вітчизняний вищий навчальний заклад недержавної форми власності. З кожним роком це звання підтверджується не тільки офіційними рейтингами популярності та якості надання освітніх послуг, а й передусім результатами, які показують випускники закладу, здобуваючи життєві перемоги. Чимало з колишніх студентів Академії нині успішні політики, економісти, діячі культури.

Без перебільшення, МАУП — лідер вітчизняної освіти. І заклад, який готує лідерів. Нині Академія відома далеко за межами України. Щорічно її обирають своєю альма-матер понад 12 тисяч молодих людей по всій Україні та понад 20 країн світу. В процесі навчання студенти Президентського та Всеукраїнського (який має регіональні підрозділи в усіх регіонах країни) університетів засвоюють фундаментальний цикл гуманітарних, політичних і соціально-економічних дисциплін, отримують сучасні знання європейського зразка з цілої низки практично-орієнтованих спеціальностей, зокрема міжнародного маркетингу та реклами, міжнародної економіки та управління персоналом, соціології управління та паблік рилейшнз, практичної психології, міжнародного комерційного права, іноземних мов та менеджменту зовнішньоекономічної діяльності.

В Академії діє потужна науково-дослідна база, а навчають студентів провідні фахівці та висококваліфіковані педагоги, які допомагають опановувати найпрестижніші спеціальності, створюючи сприятливі умови для здобуття якісної освіти європейського рівня.

МАУП — заклад, що не стоїть на місці, він активно розвивається. Нині Академія — це не тільки вища школа, а й середня спеціальна. Так, вже чудово зарекомендували себе на освітньому ринку Економіко-правовий технікум МАУП, Деснянський економіко-правовий технікум МАУП, Ліцей МАУП. А незабаром почне працювати відділення Ліцею МАУП — Дипломатичний ліцей. До уваги школярів, які думають про своє майбутнє вже сьогодні: Дипломатичний ліцей оголошує набір школярів. Детальніше про це говоримо з проректором МАУП з довузівської підготовки Людмилою Біжик.

— Як виникла ідея саме такого ліцею, і чому саме Дипломатичний ліцей?

— У складі Міжрегіональної Академії управління персоналом успішно працює кілька навчальних закладів. Серед них і Ліцей МАУП. Ліцей МАУП було створено понад 10 років тому, і нині він є учасником проекту асоційованих шкіл ЮНЕСКО. На ринку освітніх послуг наш ліцей себе дуже добре зарекомендував, і уже знаний. Проте ми не стоїмо на місці, розширюємо нашу навчальну базу, напрями навчання. Тож з цього року МАУП створює відділення ліцею з такою спеціалізацією, тобто Дипломатичний ліцей. На ринку освітніх послуг є нагальна потреба у спеціалістах-дипломатах, то ж чому б не здійснити вступ до цієї професії ще зі шкільної лави? МАУП може це робити: маємо достатню матеріально-технічну базу, чудовий професорсько-викладацький склад, а отже, усі підстави, аби давати якісну освіту. Таким і буде наш майбутній ліцей — висококласним навчальним закладом.

— А ви не вважаєте, що це досить специфічна професія? Мабуть, не кожен зможе реалізуватися в ній…

— Звичайно. Але ж не йдеться про підготовку дипломатів, які одразу після навчання працюватимуть за фахом. Головне завдання Дипломатичного ліцею — створити відповідні умови для всебічного гармонійного розвитку, тобто дати добрі знання дітям, розкрити творчий потенціал кожної дитини. Не думаю, що кожен, хто прийде навчатися у Дипломатичний ліцей, вже чітко сформулював мету стати дипломатом. Головні завдання ліцею — це створення оптимальних умов для вільного розвитку особистості; надання грунтовних знань про людину, суспільство, природу; формування високоосвіченої особистості, конкурентоспроможної на ринку праці; виховання в учня політичної, економічної та правової культури, поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки, державної мови; створення умов для виховання якостей керівника нової генерації, інтелектуала, господаря у своїй державі; надання можливостей для розвитку індивідуальних здібностей, талантів, для самореалізації у сфері наукової, спортивно-оздоровчої діяльності. Гадаю, кожен з учнів передусім отримає добрі знання та розуміння того, чого він хоче в житті, як він зможе згодом реалізуватися. Це не обов’язково дипломатія. Зрештою, кожен з випускників нашого ліцею може потім прийти до нас на навчання в інститут, а там уже спеціальності можна вибрати на свій розсуд. Це може бути політологія, міжнародна економіка, менеджмент зовнішньоекономічної діяльності…

— Випускники ліцею можуть навчатися в МАУП без іспитів?

— Так, вони матимуть пільги: без іспитів і зі знижкою в оплаті за навчання.

— Чому конкретно навчатимуть в Дипломатичному ліцеї, яким спеціальностям?

— Цього року ми набираємо учнів 7-8 класів. Це буде школа повного дня, на відміну від, наприклад, нашого академічного ліцею. Навчально-виховний процес триватиме з 9-ої до 18-ої години. Учні матимуть триразове харчування, медичне обслуговування, з ліцеїстами працюватиме психолог. У ліцеї створено оптимальні умови для гармонійного розвитку кожної дитини: навчання в невеликих кількісно класах ( 12 — 15 осіб), забезпечення підручниками, аудіо-, відео- та СD-дисками. Ліцей технічно оснащено за останніми вимогами сучасності: комп’ютерні класи (інтернет), лінгафонні кабінети, електронна бібліотека. У навчальний процес впроваджуватимуться авторські прогресивні програми та методики, інноваційні форми і методи виховної роботи. Працюватимуть вокальна та хореографічна студії, спортивні секції (теніс, баскетбол, волейбол, шахи, футбол, аеробіка, рукопашний бій), широка культурна програма (музеї, театри, виставки, екскурсії). Учнів залучатимуть до різних науково-мистецьких проектів. Адже обов’язково треба ставити завдання розвитку творчої особистості кожного учня. І для цього у нас буде створено всі умови. Хотіла б наголосити: працюватиме з дітьми творчий колектив. А це інтелігентне, толерантне ставлення до кожного учня… Після закінчення навчання в ліцеї наші учні отримають атестат про повну середню освіту та диплом МАУП про початкову професійну підготовку. Якщо говорити про конкретну спеціалізацію майбутніх випускників, то йдеться про міжнародні відносини. У рамках початкового опанування професії учні проходять підготовку з профільних предметів за адаптованими авторськими програмами: основи дипломатичного протоколу та етикету, країнознавство (англійською мовою), інформаційні технології. Також робитимемо акцент на поглибленому вивченні іноземних мов (англійська, німецька, французька, арабська).

— Як діти можуть вступити до закладу?

— Кожний, хто хоче вступити до ліцею, проходить комп’ютерне тестування з української мови та літератури, а також іноземної мови за вибором. Усіх, хто вступив до ліцею і має потребу в житлі, забезпечуємо гуртожитком на території Академії чи поблизу Академії.

Ласкаво просимо до Дипломатичного ліцею МАУП.

Адреса відділення Ліцею:
вул. Фрометівська, 2 корп. 23, кімн. 3; тел. 490-95-11 (вн. тел.: 15-40, 12-66).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com