Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ярмарок вакансій: робота шукає студентів

14 грудня у конференц-залі Міжрегіональної Академії управління персоналом відбувся ярмарок вакансій. Ідея проведення ярмарку виникла у зв‘язку з зацікавленістю роботодавців у фахівцях з тих спеціальностей, за якими навчають у МАУП.

До Центру організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками Академії постійно надходять запити від різних організацій та установ, які шукають кваліфікованих працівників. Ці запити розповсюджуються по Академії серед зареєстрованих у Центрі студентів та випускників, які зголосилися у Центр і залишили свої анкети. Крім  того, працівники розсилають резюме випускників МАУП, які шукають роботу, за оголошеннями в Інтернеті. Більшість шукачів роботи вдало працевлаштовуються, а це підтверджує конкурентноздатність маупівців на ринку праці.

У Центрі працевлаштування при МАУП уважно ставляться до всіх: і до студента, і до випускника, і до роботодавця. Крім бази прентендентів на робочі місця, у Центрі існує також база роботодавців. Тож звернувшись до Центру по допомогу у пошуках працівника, роботодавець залишається постійним партнером Центру і завжди може розраховувати на співпрацю. Зауважимо, що за сприяння Центру, в Академії регулярно відбуваються презентації тих чи інших фірм та організацій. Під час таких акцій представники компаній розповідають про свою організацію, знайомлять випускників і студентів з вакансіями, пояснюють, якими є посадові обов‘язки працівника за певними спеціальностями.

Керівник Центру працевлаштування при МАУП Оксана Іванівна Федун:

Варто підкреслити, що МАУП забезпечує проходження практики всіма студентами. І це не лише добра нагода отримати практичний досвід роботи, чого часто не вистачає молодим спеціалістам, але й реальна можливість працевлаштуватися. Адже, за статистикою 70% практикантів від Академії залишаються працювати на місці проходження практики, сподобавшись роботодавцеві і зарекомендувавши себе найкращим чином.

Напрацьовані Центром дані підказали ідею проведення в МАУП Ярмарку вакансій. У цій акції взяли участь близько тридцяти організацій. Під час цієї зустрічі роботодавці представили інформацію про себе, свої пропозиції щодо вакансій, розповіли про специфіку роботи своїх організацій, а також привезли анкети, заповнивши які студенти та випускники, потрапили до їхньої інформаційної бази і будуть розглянуті як кандидатури потенційних працівників.

Під час виставки відвідувачі охоче ділилися своїми враженнями. «Я постійно шукаю роботу юристом, з цією метою й відвідую такі виставки, однак, досить складно знайти таку роботу, щоб вчитися і працювати одночасно. Але тримаю руку на пульсі і не втрачаю надії працевлаштуватися» — розповіла під час виставки студентка V курсу Інституту права МАУП Марія Турська.

Поділився своїми враженнями від цієї акції і студент IV курсу Інституту права МАУП Володимир Патола: «На цьому Ярмарку вакансій цікаво було познайомитися з пропозиціями роботодавців, щоб знати, які існують можливості для працевлаштування для такої молодої людини, як я, аби потім адекватно приймати рішення при виборі місця роботи”.

Серед роботодавців, які пропонували сьогодні випускникам Академії прийти до них працювати: ProCredit Bank, Тас-Комерцбанк, компанія «KPMG”, Міжнародна рекрутингова компанія WORLD STAFF та інші фірми та установи.

Одним з представників від роботодавців був колишній студент МАУП Олексій Шешенок: Я навчався в МАУП за спеціальністю правознавство, потім працював в Академії: починав з нуля, а згодом займався закордонними відділеннями. МАУП навчив мене організованості та дисципліні, і про ці роки у мене залишилися лише світлі спогади. Тому сьогодні я радий представляти на цьому ярмарку вакансій Тас-Комерцбанк, де я зараз працюю, і пропонувати студентам і випускникам роботу в галузі права та фінансів.

Отже, навчаючись в Академії, студенти мають добрі перспективи не лише, щодо отримання якісної освіти, але й щодо подальшого вдалого працевлаштування, адже МАУП, як справжня альма-матер, не залишає своїх вихованців напризволяще і постійно опікується їхнім майбутнім.

Організатори планують зробити Ярмарок вакансій в МАУП традиційним. Наступна така акція відбудеться наприкінці весни.

Тож, якщо ви шукаєте роботу або потребуєте доброго працівника, звертайтеся до Центру організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками МАУП. Тут Вам завжди раді.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com