Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Газ України» придумав, як зробити газ ще дорожчим

«Газ України» запропонував НКРЄ включити інвестскладник у тарифи на розподіл і постачання газу. Включення в тарифи інвестскладника дасть змогу регіональним підприємствам із газопостачання і газифікації збільшити обсяг відрахувань на відновлення і розвиток об’єктів газорозподільчих мереж, поліпшити виробничу базу і підготовку кадрів, пояснюється в повідомленні.

Газовики запропонували НКРЄ підвищувати тарифи на розподіл і постачання природного газу поетапно, почавши цей процес з 1 грудня 2007 року. «Газ України» констатує, що нинішній рівень тарифів не покриває всіх економічно обгрунтованих витрат міськ- і облгазів, пов’язаних зі здійсненням ліцензованих видів діяльності — транспортуванням природного газу розподільчими газогонами і його постачання споживачам.

Тарифи на розподіл газу для досягнення економічно обгрунтованого рівня мають бути збільшені в середньому по Україні на 19,6 грн (без врахування ПДВ), тарифи на постачання — на 8,6 грн (без врахування ПДВ), уточнюється в прес-релізі. Державні газорозподільчі мережі в Україні на підставі договорів користування з компанією «Газ України» обслуговують регіональні підприємства з газопостачання і газифікації, акціонерами яких є державні і недержавні компанії. Міськ- і облгази, відповідно до нинішньої договірної бази, щорічно повинні вкладати в обслуговування мереж не менше 4% їхньої залишкової вартості. НКРЄ останній раз переглядала тарифи на розподіл і постачання природного газу в червні 2007 року. Нинішні тарифи діють з 1 липня.

Комісія планувала в черговий раз підвищити рівень цих тарифів з 1 листопада 2007 року, аби збільшити заробітну плату персоналу міськ- і облгазів. Однак уряд України в жовтні вирішив не підвищувати регульовані державою тарифи до кінця 2007 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com