Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Українських дітей намагалися отруїти

В аеропорту Донецька було попереджено спробу двох громадян США ввезти на територію України партію прострочених ліків для дітей вартістю 35 тисяч доларів. Про це повідомив заступник керівника обласної екоінспекції Володимир Хоптяр.

«Практично увесь за­триманий вантаж — це дитячі ліки. Міністерство здоров’я України ці медикаменти не сертифікувало, а з документів про дозвіл власники вантажу змогли надати тільки один папір — без перекладу на українську або хоча б російську мову», — сказав Хоптяр. Він також додав, що перелік ліків не відповідав фактичному списку.

За словами заступника керівника відділу екоконтролю на кордоні та митній території Донецької області Станіслава Воронька, власники вантажу заявили, що він гуманітарного призначення і його привезли для «однієї донецької церкви, але представники духовенства від вантажу відмовилися, зазначивши, що вони нічого такого не просили». Він додав, що громадяни США виправдовувалися, що не знали українського законодавства, і тільки тому ввезли у країну прострочені медикаменти. Цікаво, законодавство якої країни світу дозволяє лікувати дітей простроченими ліками? Певно, пани з Америки не дали дозвіл на таке лікування власних дітей.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com