Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Репресії тривають

Генеральному прокуророві України
О.І.Медведьку

Копії: Прокуратура Миколаївської області
Прокуратура м. Луцька
Прокуратура м. Дніпродзержинська
Дніпропетровської області
Прокуратура Суворовського району м. Херсона
Прокуратура м. Краснодону
Луганської області
Прокуратура Комунарського району м. Запоріжжя
Прокуратура м. Івано-Франківська
Шановний Олександре Івановичу!

Листами від 9 серпня 2007 року №3633, від 22 серпня 2007 року №3848 і №3854 (додаються) ми повідомляли про порушення, які допускають у своїй діяльності міністр освіти і науки України С.М.Ніколаєнко і його заступник В.Д. Шинкарук. На жаль, до цього часу серйозних заходів щодо припинення їх зловмисної діяльності органами прокуратури не здійснено.

Академія виграла у Міносвіти чотири справи у Господарських і Апеляційних судах, але вищезазначені посадові особи не хочуть їх виконувати. Замість того вони ініціюють нові упереджені перевірки Міжрегіональної Академії управління персоналом. За останні два з половиною роки Академія неодноразово перевірялася податковими органами, органами внутрішніх справ, прокурорськими органами і інспекцією навчальних закладів.

Про які перевірки дотримання ліцензійних умов може йтися, коли між МАУП і МОН саме з цих питань іде судовий спір у Господарському суді м. Києва у зв’язку з тим, що Міносвіти і науки ( а точніше С.М.Ніколаєнко і В.Д. Шинкарук) не хочуть вчинити чисто механічну дію, на під­ставі чинного законодавства і сертифікатів про акредитацію Академії продовжити термін дії ліценцій відокремленим структурним підрозділам з деяких напрямів. Замість визнання своєї неправомірної позиції вони зривають судові засідання (до речі, у попередніх чотирьох справах представники МОН також без поважних причин зривали судові засідання), звертаються з незаконними і безпідставними вимогами чи «проханнями» до органів прокуратури, сподіваючись адміністративно-репресивними заходами випередити розгляд судової справи, вплинути на хід процесу.

Зрозуміло, що критикований-розкитикований усіма неупередженими діячами і ЗМІ, у тому числі академічними, С.М.Ніко­лаєнко намагається в будь-який спосіб «віддячити» Академії, враховуючи свої владні повноваження. Те ж саме намагається зробити і В.Д. Шинкарук, який нещодавно програв Академії судовий спір і має сплатити 1000 гривень моральної шкоди.

Ще раз підкреслюємо, жодних обґрунтованих підстав для перевірок на сьогодні немає. У І кварталі 2007 року Спеціалізована податкова інспекція по роботі з великими платниками податків у м. Києві провела комплексну перевірку Академії і не знайшла порушень в її діяльності, у тому числі було відзначено, що Академія не перевищує ліцензійних обсягів, з урахуванням вимог чинного законодавства.

Після завершення судових процедур, а також, враховуючи, що станом на 1 жовтня 2007 року Академія подає звітність в органи статистики, у тому числі по кількості студентів, набраних на навчання, до Генеральної прокуратури, на її вимогу, буде надана необхідна інформація. При необхідності інформація щодо діяльності відокремлених структурних підрозділів Академії буде надана з відповідними поясненнями до обласних, міських і районних прокуратур, а також зацікавлених і уповноважених державних органів і організацій за місцем знаходження ВСП, хоча це серйозно відволікає від виробничої діяльності, замість отримання допомоги створює додаткові невмотивовані труднощі і тягне зайві витрати.

Керівникам ВСП дана вказівка надати всі організаційні документи, які підтверджують законність їх діяльності, хоча вони вже неодноразово надавалися, оскільки за часів «міністрування» С.М.Ні­ко­лаєнка перевірок проводилося більше, ніж за чотирьох попередніх міністрів разом узятих.

У зв’язку з систематичними незаконними діями наполягаємо на притягненні до кримінальної відповідальності С.М.Ніко­лаєнка і В.Д.Ши­н­­карука за ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем», ст. 206 КК України «Протидія законній господарській діяльності», ст. 382 КК України «Невиконання судового рішення», а також за іншими статтями КК України по раніше направлених на Вашу адресу матеріалах.

М.Ф.Головатий,
Ректор

В.Г.Короткін,
Секретар Наглядової Ради

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com