Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАУП може і повинна перемагати!

Виступ перед керівниками регіональних підрозділів МАУП 30.07.07 голови Наглядової ради МАУП Георгія Щокіна

Шановні колеги!

Ви вже знаєте, що Господарський суд міста Києва своєю постановою від 8 червня ц.р. повністю визнав правоту МАУП та зобов’язав Міносвіти видати випускникам Академії неправомірно затримані 4 655 дипломів. Проте міністерство на чолі з С.Ніколаєнком всіляко затягує виконання судової постанови. У зв’язку з цим Державна виконавча служба Мін’юсту України офіційно звернулася до керівництва Міносвіти про примусове виконання судової постанови на користь МАУП. Якщо Ніколаєнко та його підлеглі проігнорують і це звернення виконавчої служби, то, згідно з діючим законодавством, проти них буде порушено кримінальну справу, а дипломи все одно будуть видані у примусовому порядку.

Ми всі розуміємо в якому тяжкому і несправедливому стані опинилися наші випускники. Яким Міносвіти свідомо і неправомірно затримує дипломи. Однак, погодьтеся, важко було собі уявити, що в міністерському кріслі опиниться людина неадекватної поведінки з явним кримінальним ухилом, яка вперто не хоче виконувати судові рішення, що вже набрали законної сили. Такі обставини справді неможливо було передбачити і вони свідчать лише про подальшу криміналізацію та патологічність державної влади. Аби убезпечити надалі своїх випускників від чиновницького свавілля, МАУП разом з іншими українськими організаціями намагається змінити існуючий порядок видачі дипломів державного зразка. Такі дипломи, на наше переконання, повинні видавати безпосередньо вищі навчальні заклади. Хоча, повторюю, це не знімає сьогодні відповідальності з керівництва МОН України за затримку дипломів випускникам МАУП. І ми зробимо усе, аби вони були отримані нашими випускниками якнайшвидше.

Характерно, що разом з нахабною затримкою дипломів для випускників МАУП, до нас доходять відомості про чисельні порушення ліцензійних обсягів багатьма ВНЗ, які вирішують свої проблеми шляхом брутальних хабарів. Про хабарі під час вступних іспитів до державних «вишів» не пише і не говорить вже лише ледачий. Як і про те, що велика частина цих хабарів передається безпосередньо керівництву Міносвіти. І ці пройдисвіти ще розпатякують про якісь порушення? Та їхні злочини є і ще довго залишатимуться неперевершеними за своїм цинізмом та аморальністю!

МАУП переживає сьогодні важкі часи, але не вперше і, очевидно, не в останнє. Тому є як об’єктивні, так і суб’єктивні, як зовнішні, так і внутрішні причини. До перших, зокрема, належить наростаюча демографічна криза, яка, безумовно, відіб’ється і на масштабах студентського контингенту. З огляду на все, вона матиме кількарічний вплив, після чого її дія повинна послабнути. Аби уникнути цих демографічних негараздів, МАУП ще три-чотири роки тому розробила низку заходів, які були доведені до всіх регіональних підрозділів. Нині вони поновлюються у вигляді окремого документу і ми наполягатимемо на його повному виконанні. Це вже має відношення до суб’єктивних, внутрішніх факторів. Бо саме від усіх нас, нинішніх співробітників МАУП залежить майбутнє Академії та її студентства. Саме в цих непростих умовах, ми повинні продемонструвати свій професіоналізм, своє вміння долати будь-які перепони, залишатися справжніми лідерами вітчизняної освіти, оскільки ми це можемо. Тож до роботи!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com