Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МОНУ зобов’язаневиконати судове рішення

Міністерство освіти і науки України зобов’язане виконати рішення Господарського суду м. Києва, який задовольнив позов Міжрегіональної Академії управління персоналом до міністерства.

Нагадаємо, без усіляких обгрунтувань у липні 2006 року Міносвіти відмовило Академії у видачі 4 655 дипломів її випускникам. У зв’язку з цим Академія подала відповідні позови до Господарського суду Києва.

Розглянувши позови, Господарський суд міста Києва постановив задовольнити позов МАУП; визнати неправомірною бездіяльність су­­б’є­­кта владних повноважень — Міністерства освіти і науки України щодо невидачі МАУП дипломів для осіб, які закінчили навчання у 2005–2006 роках; зобов’язати суб’є­кта владних повноважень Міністерство освіти і науки України видати випускникам МАУП, які закінчили навчання в 2005/2006 роках, і навчалися за відповідною спе­ціальністю, документи про освіту державного зразка
(4 655 дипломів).

Виконавчий лист про примусове виконання постанови Господарського суду міста Києва щодо видачі дипломів випускникам Академії було направлено до МОНУ.

Оскільки заяву про апеляційне оскарження з боку Міністерства освіти і науки України не було подано, постанова Господарського суду набрала чинності.

Тим не менше, МОНУ нині всіляко затягує виконання цієї постанови, у зв’язку з чим до міністерства було направлено виконавчий лист про примусове виконання постанови Господарського суду міста Києва щодо видачі дипломів випускникам Академії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com