Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СУДДІВСТВО СТАНІК НЕЗАКОННЕ!?

Представник Президента в КС Володимир Шаповал заявив клопотання в Конституційний Суд з приводу сумнівів у правомірності призначення Сюзанни Станік суддею-доповідачем у справі про конституційність розпуску Верховної Ради.

Це клопотання Шаповал заявив на підставі листа Президента Віктора Ющенка голові суду Івану Домбровському під час засідання КС у четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Він зазначив, що у своєму листі Ющенко заявляє про «підстави вважати, що в процесі відкриття провадження, а також в призначенні судді-доповідача мали місце порушення регламенту».

Зокрема, за його словами, це пов’язано з тим, що постанову про відкриття провадження і призначення судді-доповідача підписано заступником голови КС 3 квітня, коли сам голова КС Домбровський у цей день був на робочому місці.

Шаповал зазначив, що Президент не уповноважений «доручати КС проводити службові розслідування, разом з тим, він просить вжити всі можливі заходи для забезпечення об’єктивного і неупередженого розгляду КС».

Представник Президента також повідомив, що лист передано Домбровському.

Водночас суддя КС Валерій Пшеничний на заяву Шаповала відповів, що він «розписував цю справу особисто 5 числа, а не 3-го». «Це було зроблено, коли голова КС був у відпустці за своєю заявою», — сказав він.

За інформацією інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com