Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чиновникам освіта не потрібна?

Міністрові освіти і науки України
С.Ніколаєнку

Першому заступникові міністра
освіти і науки України
Б.Жебровському

Заступникові міністра освіти і науки
України з питань вищої освіти
В.Шинкаруку

Шановні панове!

Постановою Господарського суду Києва від 13.02.2007 р. №7/710-А повністю задоволено позов Міжрегіональної Академії управління персоналом до Державної акредитаційної комісії і Міністерства освіти і науки України про визнання нечинним рішення суб’єкта влад-них повноважень — Державної акредитаційної комісії України від 26 вересня 2006 р., протокол №62, про результати вивчення обгрунтованості листа-вимоги від 25.07.06. №3882 Міжрегіональної Академії управління персоналом (у формі акціонерного товариства закритого типу), а саме підпункти 2.5.-2.16 пункту 2, а також рішення суб’єкта владних повноважень — наказ Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2006 року №2128-л «Про результати перевірки Міжрегіональної Академії управління персоналом (у формі акціонерного товариства закритого типу)».

Господарський суд Києва, всебічно вивчивши матеріали справи, на підставі чинного законодавства визнав, що рішення Державної акредитаційної комісії і наказ Міністерства освіти і науки України не містять жодних підстав, передбачених нормативними актами, які дозволяли б ДАК і МОН анулювати ліцензії відокремленим структурним підрозділам МАУП, а також відмовляти у видачі замовлених дипломів.

Ми неодноразово звер-талися до Міністерства освіти і науки України з вимогами і проханнями неупереджено підходити до вирішення питань щодо видачі дипломів випускникам і взагалі оцінки діяльності Академії. На жаль, наші конструктивні звернення досі залишаються без об’єктивного, справедливого і законного розгляду. Правомірну позицію МАУП розділяли і розділяють багато державних, громадських організацій і діячів. Тепер до цього додалося ще й об’єк-тивне, справедливе, законне рішення суду.

Враховуючи, що представники Міністерства в своїх заявах і листах постійно наголошують на неупередженості щодо недержавної системи освіти і Міжрегіональної Академії управління персоналом, просимо Вас і пропонуємо прийняти до беззаперечного і безспірного виконання рішення Господарського суду Києва від 13.02.2007 р. №7/710-А, оскільки рішення ДАК і наказ МОН визнано нечинними, і здійснити всі заходи, пов’язані з цим, зокрема видати дипломи випускникам Академії.

Ректор МАУП
М.Головатий

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com