Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В СБУ сповідують антисемітизм?

Днями відомого українського арабіста й політолога Закута Салаха запросили до головної садиби СБУ, що на вулиці Володимирській.

Пан Закут вирішив, що йтиметься про суто наукову консультацію чи екс­пер­тизу. Проте, на власне здивування, з’ясував, що есбеушників цікавить зовсім інше. А саме — «певні особливості» контактів Українсько-арабського інституту МАУП з «певними державними і позадержавними структурами» в арабському світі. Специфічний характер запитань і загальну обстановку бесіди можна сміливо розцінити як допит із виразними елементами психологічного тиску.

На превелике для се­бе розчарування нинішні спадкоємці «залізного Фе­лікса» почули від шанованого пана Закута те, чого аж ніяк не сподівалися:

1. Пан Закут Салах є громадянином України. А відтак усі натяки на ймовірну депортацію чи заборону на подальше проживання в Україні йому, як кажуть араби, до того місця, де зітхання часом помиляється виходом.

2. Він, пан Закут, уже не є директором Українсько-арабського інституту МАУП, оскільки перейшов на наукову роботу. Відтак він не має офіційних повноважень надавати будь-яку інформацію про міжнародні зв’язки навчального закладу.

3. Та навіть якби все ще залишався керівником інституту, то й тоді нічого цікавого для СБУ не пові­домив би, оскільки контакти МАУП з арабським світом є абсолютно прозорими, обидві сторони чітко діють у рамках законодавства своїх держав і взагалі — читайте, панове, періодичні видання МАУП, заходьте на сайти Академії, там усе написано і проілюстровано.

Надміру допитливому вченому пояснили, що йдеться, бачте, про проблеми національної безпеки України. А цій безпеці, згідно з оперативними даними, можуть загрожувати певні терористичні елементи арабського походження, які можуть (!!!) здійснювати свою підривну діяльність через деякі окремо взяті спільні підприємства. Серед них — і навчальні заклади.

Незручно нагадувати нашим джеймсбонденкам з Володимирської абеткові істини їхньої професійної діяльності, але доведеться. Так ось, панове, читайте і запам’ятовуйте:

— Арабського тероризму як поняття НЕ ІСНУЄ. Це суто пропагандистське кліше. Арабський світ — велика кількість держав, часом дуже різних, а то й кардинально суперечливих у політичному сенсі. Навіть війни між арабськими країнами бувають, щоб ви знали. І взагалі — не треба слухати на ніч «Голосу Америки» та «Кол Ісраел». Може, хоч тоді не будете чіплятися до поважних вчених, як реп’ях до кожуха.

— Згаданий вище термін, повторюємо, є суто пропагандистським. Він не підкріплений рішеннями бодай якоїсь серйозної міжнародної організації. Понад те, на одній з останніх конференцій ОБСЄ у Відні було вельми серйозно поставлено питання про некоректність такого визначення.

— Натомість є країна, чия політика стосовно сусідів ОФІЦІЙНО визнана політикою державного тероризму і расизму. Визначена, до речі, рішеннями Генеральної Асамблеї ООН. І то не раз і не два. Цією країною, панове, є Ізраїль. А жертвами його державно-терористичної політики ось уже десятки років стають беззахисні жінки, літні люди, діти з палестинських територій, Лівану, Сирії, Йорданії, Єгипту… Одне слово, арабського світу.

— Відкриємо вам ще більший секрет, про який у Києві не знає ніхто, крім базару: в незалежній Україні ось уже багато років нахабно і безкарно, легально і напівлегально діють розвідувальні та інші спецструктури Ізраїлю. Зокрема — Бейтар, Сохнут (офіційне прикриття — репатріація євреїв до Ізраїлю) та Моссад. Кілька слів щодо останньої інституції, яка небезпідставно вважається однією з найсильніших спецслужб світу. Наприкінці 2004 року ізраїльський уряд офіційно доручив Моссаду координувати діяльність єврейських організацій на території України та СНД і «забезпечувати їхній захист». У добрі старі часи після такого нахабства часом навіть розпочиналися війни. А наше рідне СБУ вкотре вмилося. Ні, ми розуміємо — вчених-арабістів на допит тягати  «какось проще».

— А ось з чим ми згодні, то це з тим, що спільні підприємства (серед них наукові та культурні установи) в Україні активно використовуються для підриву національної безпеки. Приміром, для декого багато цікавого і повчального в діяльності Соломонового університету, Єврейського університету імені Дубнова, численних фондів, інститутів та ін. Було б бажання! Але його немає. Зате є чергове розпорядження Віктора Андрійовича вмерти, але «накопати» компромат на МАУП. Ось і копають. Загалом — Україні могилу. Але хто про це думає?

Насамкінець: уже не вперше СБУ та інші державні структури посилаються на те, що, воюючи з — віртуальним — арабським тероризмом в Україні, вони борються з антисемітизмом. Але ж етнографи давно довели, що ті ж самі палестинці господарювали на нинішній «обітованій» ще тоді, як юдеї своїх дочок єгипетським та вавилонським вінценосним бахурам підкладали. І взагалі — чимала частина отого арабського світу — стовідсоткові СЕМІТСЬКІ народи. Тож позаяк наша СБУ зациклилася винятково на так званому арабському тероризмі, можна сміливо стверджувати, що маємо справу з політикою державного антисемітизму. І здійснюють цю ганебну політику люди, призначені дбати про національну безпеку держави!

За матеріалами інтернет-видання «Акценти»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com