Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнко — інтриган і боягуз

18 грудня 2006 р. в Господарському суді Києва мало відбутися слухання у справі за позовом Міжрегіональної Академії управління персоналом до Міністерства освіти і науки України і Державної акредитаційної комісії МОН про визнання незаконними наказу від 6 жовтня 2006 р. № 2128-л і рішення від 26 вересня 2006 р., протокол № 62, якими анульовано ліцензії 26 відокремленим структурним підрозділам МАУП.

Сторони заздалегідь були повідомлені про час і місце слухання справи і мали всі необхідні для цього матеріали. Вкотре, без очевидних поважних причин представники відповідачів МОН і ДАК на судове засідання не з’явилися, проігнорувавши вимоги суду, закону та знехтувавши інтересами тисяч людей, які чекають законного, об’єктивного і справедливого рішення суду. За інформацією із Міністерства освіти і науки, все це робиться не тільки з відома, а й за розпорядженням міністра С.Ніколаєнка, який постійно дає своїм підлеглим протиправні вказівки.

Ігноруючи і суд, і закон, С.Ніколаєнко водночас розсилає різні кляузи і пасквілі в державні органи з протиправними вимогами знайти будь-які «порушення» в діяльності Міжрегіональної Академії управління персоналом. До того ж робить це систематично, свідомо, з цілковитим розумінням неправомірності вчинених ним дій. Так, нещодавно замість направити до Господарського суду Києва мотивовані пояснення щодо невиконання Міністерством освіти обов’язків щодо видачі студентам МАУП дипломів, він звернувся до державного Комітету з питань технічного регулювання і споживчої політики з вимогою визнати Академію винною у порушенні прав споживачів — несвоєчасній видачі дипломів студентам, хоча чудово знає, що тільки Міністерство освіти і науки уповноважене видавати відповідні дипломи про вищу освіту.

За інформацією з близького оточення С.Ні-колаєнка, він намагається чинити тиск на органи суду. Робить це і безпосередньо, і за допомогою структур секретаріату Президента Ющенка та деяких комітетів Верховної Ради України, що є неприпустимим. Отож будь-яке звернення державної службової особи в будь-якій формі, яке може бути розцінене як тиск на суд, не тільки підлягає громад-ському осуду, а й передбачає звільнення такого високопосадовця з роботи і притягнення її до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що Господарський суд Києва 20 листопада 2006 р. виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову у справі № 7/710-А, якою зупинено дію наказу міністра освіти і науки С.Ніколаєнка від 6 жовтня 2006 р. № 2128-л і рішення ДАК від 26 вересня 2006 р., протокол № 2. Відокремлені структурні підрозділи МАУП, які перелічені в цих документах, як і інші ВСП МАУП, діють у повному обсязі відповід-но до чинного законодавства.

Департамент правового захисту МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com