Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ущемлення прав українців у польщі

На польському громадському телеканалі TVP з 1 січня 2007 року закривають україномовні «Теленовини». Про це повідомив голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима.

У зв’язку з цим він негайно звернувся до голови Національної ради радіо і телебачення Польщі Ельжбети Крук і державного секретаря Міністерства внутрішніх справ і адміністрації (ця установа здійснює контроль за діяльністю організацій національних меншин Польщі. — Ред.) Ярослава Зєлінського з проханням не допустити порушення чинних законів і міжнародних зобов’язань Польщі щодо національних меншин.

Українська громада особливо болісно сприймає спроби дискримінації напередодні 60-річчя операції «Вісла», внаслідок якої українців у Польщі насильно розпорошили по всій країні. А відтак вони потребують загальнодержавних ЗМІ, зазначає головна ОУП.

Нагадаємо, що раніше ОУП уже протестувала проти спроб нової адміністрації громадських ЗМІ посунути українські передачі на незручний час, скоротити їхню тривалість, нав’язати теми та знімати з ефіру готові програми.

Тележурнал, який розповідає про життя української громади в Польщі, існує на ТБ від 1995 року, а з квітня 2002-го «Теленовини» мають загальнопольську аудиторію двічі на місяць по 13 хвилин.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com