Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАВІЩО ТАК ОБРАЗИЛИ… СВИНЮ?

Станіслава Ніколаєнка прирівняли до свині й зажадали його відставки.

Ще від міністра освіти домагаються оприлюднення декларації про доходи. Таке відбулося під час театралізованої акції протесту проти корупції у сфері освіти. На захист прав студентів біля будинку Кабінету Міністрів виступили ВМО «Молодь — надія України», ГК «Громадський спротив», ГО «Помаранчева хвиля» та Київ­ське братство студентів.

Під час цієї акції Ніколаєнка зобразили у вигляді свині, що їсть з корита капусту — символ освітянського бюджету. Потім ця тварина відвідала з перевіркою намет-свинарник — студентський гуртожиток. Проте коштів на його ремонт не виділила. Ще учасники акції подарували «свині-Ніколаєнку» пільговий квиток до станції Хацапетівка. На думку мітингувальників, саме там місце для таких горе-керівників, які позбавляють студентів можливості пільгового проїзду.

Ніколаєнку ще багато чого пригадали під час цієї акції: загадкове зникнення стипендій 2005 року для випускників бакалаврату, позбавлення права проживання студентів у гуртожитках, постійні побори та підвищення оплати за проживання для тих, хто таки домігся цього «привілею», за­криття українських шкіл (торік Міністерство освіти закрило більш як 70 шкіл з українською програмою навчання), халтурні підручники, випущені у світ у «своїх» видавництвах, поза тендерами, корупцію та розтринькування державних коштів. За висновками Рахункової палати, непрофесійна діяльність міністра освіти і науки Ніколаєнка завдає державі збитків на півмільярда гривень за один навчальний рік.

Усі ці докори й закиди до «світоча» науки й освіти мають під собою реальне під­грунтя. Тільки один нюанс згаданої акції викликає сумніви. А саме — порівнювання Ніколаєнка зі свинею. Оскільки у товаристві захисту тварин можуть «не зрозуміти гумору» й опротестувати дії організаторів згаданої акції, нарікаючи на «образу честі та гідності» тварини.

Марко ДУКА

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com