Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕ «МАХАЙ РУЧКОЮ», ДОКИ НЕ «ЗАЧЕПИШСЯ»

У футболі трапляється, коли якийсь гравець підхоплює «зірочку». Зрідка, але таке буває і з тренерами. А ось щоб з керівником національної федерації…

Ну, це хіба що в Україні. Після досить натужної перемоги з мінімальним рахунком 3:2 збірної України над Грузією президент ФФУ Григорій Суркіс вирішив, що досяг небачених висот у сфері керування грою мільйонів. ЗМІ поширили його повчання тренеру італійської збірної Роберто Донадоні. Ось цитата коментаря Суркіса: «Наставник італійців Донадоні почав експериментувати. Футболістів, які завоювали Кубок світу, в збірну не запросили. Чим закінчилися перестановки у складі, всі бачили у матчі з Литвою. Якщо в тебе в оркестрі є «Страдіварі», не варто змінювати його на скрипку, зроблену руками любителя. Це тільки Донадоні говорить, що нічого страшного не відбулося. Якщо ми «зачепимося» хоча б за нічию в Італії, то я можу вам сказати, що чемпіонам світу можна помахати ручкою».

Не кажи гоп, доки не перескочиш — природна реакція людей, які реально оцінюють ситуацію. Тим більше не варто зарікатися, ще не скакнувши. Адже за нічию з Італією ще потрібно «зачепитися». Враховуючи таку постановку питання, досягти її буде важко, позаяк стоїть завдання не виграти, а «зачепитися за нічию». Та й чи до лиця команді, яка збирається вибороти путівку до фінального турніру Євро-2008, не ставити перед собою завдання перемагати у кожному матчі?!

Особливу тривогу (як погана прикмета, і не тільки) викликає пихато-повчальне ставлення Суркіса до тренера італійців. Попри те, що Роберто Донадоні молодий наставник, він все ж таки футбольна людина. Свою футбольну кар’єру розпочинав гравцем (до того ж досить відомим), а не постачальником сантехніки.

Остап БУЛЬБЕНКО
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com