Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Люксембурзький форум за запобігання ядерної катастрофи підготує рекомендації для глав держав і міжнародних організацій

6-7 грудня 2016 року в Лондоні пройде засідання Наглядової ради Міжнародного Люксембурзького форуму за запобігання ядерної катастрофи. Постійні члени Наглядової ради та запрошені експерти обговорять актуальні проблеми ядерного роззброєння та нерозповсюдження ядерної зброї.

Учасники зустрічі 6-7 грудня в Лондоні обговорять найважливіші питання у сфері ядерної безпеки, нерозповсюдження ядерної зброї, роззброєння та боротьби з ядерним тероризмом. Експерти, зокрема, торкнуться проблем відновлення процесу подальших переговорів про скорочення стратегічних озброєнь і співробітництва щодо заходів забезпечення безпеки зброї масового знищення.

Президент Міжнародного Люксембурзького форуму В'ячеслав Моше Кантор зазначив:

«У сучасному світі склалася ситуація підвищеного ризику ненавмисного або спровокованого застосування ядерної зброї з непрогнозованою ескалацією. Вона посилюється новими загрозами ядерного тероризму. Тільки об'єднання зусиль провідних країн і відновлення співробітництва в ядерній сфері може протистояти можливій катастрофі».

Традиційно, за підсумками заходу буде підготовлено заключний документ, що містить основні висновки та рекомендації, що після закінчення конференції буде надісланий глав держав, офіційним особам та керівникам авторитетних міжнародних організацій.

Міжнародний Люксембурзький форум за запобігання ядерної катастрофи створений у травні 2007 р. До складу Консультативної ради організації увійшли 49 найбільш авторитетних і відомих у світі експертів з 14 держав. Основні завдання Форуму полягають в аналізі загроз, пов'язаних з розповсюдженням ядерної зброї і розробці конкретних пропозицій та рекомендацій щодо напрямів подальшого скорочення ядерних озброєнь, зміцнення режимів нерозповсюдження ядерної і ракетної, протидії спробам придбання ядерної зброї і ядерних технологій з боку нестійких режимів і терористичних організацій, вирішення регіональних ядерних криз.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com