Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як вибрати тютюн для кальяну?

Починаючі аматори кальяну не знають, який тютюн краще купувати у магазині freshtrack.com.ua. І це не дивно, адже на сучасному ринку сумішей для кальяну безліч. Спробуємо розібратися в цьому питанні. Є три основних критерії, за якими тютюн можна розділити на кілька основних груп: - міцність, - димність, - жаростійкість.

Відповісти на питання про те, який тютюн для кальяну краще, складно, оскільки, кожна людина вважає за краще щось конкретне, під свій смак. Спробуємо дати опису тютюнів за перерахованими вище критеріями. Міцність тютюну найчастіше є найважливішим чинником, що обумовлює вибір конкретного тютюну. Міцний тютюн при приготуванні проходять мінімальну обробку і тютюновий лист зберігає свої властивості. Незвичні до паління люди можуть відчути дискомфорт при палінні міцного тютюну, тому їх найчастіше вибирають досвідчені курці. Початківці ж зупиняють свій вибір на тютюн середньої і малої міцності. Ті, хто не переносять тютюнового диму можуть насолоджуватися безнікотинові сумішами.

Димність тютюну є другорядним фактором при виборі. Найчастіше димність обумовлюється ступенем вимочки тютюну. Тютюн, в пачці яких міститься велика кількість сиропу, буде давати рясні клуби диму, до радості всіх курців кальяну. Хоча, звичайно, великої кількості диму можна домогтися при правильному забиванні, різниця лише в тому, що деякі суміші дають рясний дим при малому нагріванні, інші ж слід тримати «на піку», злегка перегріваючи.

Жаростійкість не допоможе нам з'ясувати, який тютюн краще, однак це важливий фактор при виборі конкретної марки. Новачкам рекомендується вибирати більш жаростійкий тютюн, які важче перегріти або спалити, досвідчені ж кальянщики зможуть правильно регулювати жар і домогтися від будь-якого тютюну максимальної віддачі. У будь-якому випадку, відповісти на питання: «Який тютюн для кальяну краще?» Ви зможете лише шляхом дегустації різних сумішей. Удачі в пошуках!

Короткий опис тютюну

Al Fakher - доступний за ціною тютюн, має середню фортецею, середньої димністю і невисокою жаростійкістю

El Nakhla - властивості різняться, залежно від серій тютюну, проте, загалом, це міцний і димний тютюн з дуже хорошою жаростійкістю.

Afzal - димний і міцний тютюн, має високу жаростійкість. Serbetli - дуже димний тютюн, з низькою міцністю.

Starbuzz - тютюн середньої легкості і середньої димності. Має не дуже високу жаростійкість.

Argelini - міцний і димний тютюн. Жаростійкість приблизно, як у Starbuzz.

Fumari тютюн досить легкий, що має світовий рекорд по димності. Жаростійкість, як у Starbuzz.

Tangiers - дуже міцний тютюн, який при цьому має високу жаростійкість і дає рясні клуби диму.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com