Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заступник міністра економіки залишає посаду через розчарування

З уряду Гройсмана йде ще один високопоставлений чиновник, який прийшов на держслужбу з бізнесу на запрошення екс-міністра Айварас Абромавичус.

Випускниця Києво-Могилянської академії та керівник кількох великих комерційних компаній в минулому, Юлія Клименко, була призначена заступником міністра економіки 8 квітня 2015 року. У відомстві тоді ще Айварас Абромавичус вона відповідала за дерегуляцію, розвиток малого і середнього бізнесу, а також реформу адмінпослуг.

Крім неї в Мінекономіки з команди реформаторів екс-міністра поки залишаються Юлія Ковалів, Максим Нефьодов і Наталія Микольська.

«Мій останній робочий день в міністерстві - 7 липня 2016 року. Я прийшла в уряд на запрошення міністра і відразу визначила для себе держслужбу як волонтерський проект на 12 місяців. Минуло 14, тому мій час тут закінчилося, буду повертатися в приватний сектор і громадську роботу», - заявила Клименко.

Вона повідомила, що подала заяву про відставку відразу після того, як з міністерства пішов Абромавічус, але залишилася «завершити справи», щоб не допустити «зупинки важливих реформ».

Клименко заявила про розчарування повільними темпами реформування.

«Коли Айварас запрошував мене на держслужбу, він говорив: «Ми вже домовилися з європейцями, вони готові платити пристойні зарплати реформаторам, буде реформа державного управління, реформа Кабміну, спрощення процедури прийняття рішень». Так ось, ми тільки пару тижнів тому затвердили стратегію цієї реформи, а її ще треба виконати, щоб отримати європейські кошти. Сумніваюся, що більшість молодих людей, яких сюди завів Абромавічус працюватимуть у 2017 році», - зазначила Клименко.

Також вона повідомила, що отримувала зарплату в 9 тис грн, хоча вважає мінімальним рівнем зарплати для чиновника такого рівня 50-70 тис грн.

«Коли людина працює по 14 годин на день і має величезну відповідальність, то він повинен точно знати, чим буде завтра годувати дітей. В іншому випадку, система змушує вас або красти, або піти», - сказала Клименко.

3 лютого цього року Абромавічус на прес-конференції оголосив, що йде у відставку з поста міністра економіки. За його словами, рішення про відставку прийнято в зв'язку з тиском на нього народного депутата від БПП Ігоря Кононенко і його оточення, а також Адміністрації президента України.

Пізніше в той же день Абромавічус дав ще додаткові пояснення причин свого вчинку в ЗМІ.

З усіх тих заяв однозначно випливало, що Абромавічус виніс вирок: Порошенко - головне гальмо реформ в країні.

Однак з тих пір в плані корупції змін в кращу сторону в Україні не відбулося, а, навпаки, ситуація лише погіршилася (після того Порошенко і багато його друзів ще й вляпалися в «панамагейт»). Тому-то зараз і йде Клименко, а незабаром підуть всі інші з решти нормальних керівників в цьому міністерстві.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com