Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

США зняли заборону на постачання зброї В'єтнаму

США повністю зняли заборону на продаж зброї та військового обладнання В'єтнаму, заявив президент Барак Обама в ході візиту в республіку. Заборона була введена в 1984 році.

"США повністю знімають заборону на продаж військового обладнання В'єтнаму, який діяв протягом приблизно 30 років", – сказав Обама.

"В'єтнам дуже цінує рішення США повністю скасувати ембарго на продаж нашій країні смертельної зброї. Це явний доказ того, що відносини між нашими країнами повністю нормалізувалися", – заявив у відповідь президент В'єтнаму Чан Дай Куанг.

На думку експертів, опитаних порталом Defence News, В'єтнаму можуть знадобитися військові літаки для патрулювання, крім того, літаки Су-22 і Міг-29, які вже досить давно використовують ВПС країни, потребують заміни.

У Білому домі раніше заявляли, що кожна операція з продажу зброї В'єтнаму в майбутньому повинна буде отримати окреме схвалення влади.

Це третій візит президента США до В'єтнаму за сорок з гаком років, що минули після в'єтнамської війни. Першим з примирливим візитом у В'єтнамі побував Білл Клінтон.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com