Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Люди мають знати правду: на людство чекаЄ велике потрясіння

Коли настава 1001 рік, весь християнський світ, затамувавши подих, чекав Судного Дня, передбаченого в Апокаліпсисі. Через тисячоліття розмови про «кінець світу» не замовкають. Без помітних прикрощів ми проскочили відмічене Нострадамусом 11 серпня 1999 року і «парад п’яти планет» 5 травня 2000 року, що обіцяв порушити рівновагу Сонячної системи. Але у 2012 році повинен завершитися світовий цикл за календарем майя.

Проте і у тих, хто не вірить в пророцтва астрологів і екстрасенсів, є серйозні підстави замислитися — Природа, в якій ми живемо, змінюється на очах. 

Якщо говорити в найзагальнішій формі — з Природою відбувається те, що і повинне періодично відбуватися. Усі її системи схильні до еволюційних циклів — точно так, як і ми, — вони народжуються, розвиваються, помирають. Якщо говорити конкретніше, то зараз відбувається швидкісне перестворення біосфери і кліматичної машини на тлі дуже глибоких фізичних і геофізичних змін нашої планети і дуже великих видозмін в стані Сонячної системи в цілому. Почнемо з того, що змінюється знак геомагнітного поля. Північний полюс змінюється на Південний, і навпаки. Тобто магнітна стрілка на компасі, яка зараз показує на північ, показуватиме на південь.

Це поступова, але досить швидка зміна. Цей процес не розтягнеться на тисячоліття, він станеться за яких-небудь сотню — дві років. Якраз до середини XXI століття усе стабілізується.

Стрілки компасів усе менш точно показують на «звичайну північ». Зараз міняють навігаційні карти, оновлюють магнітні заміри, тобто йде постійна поправка карт геомагнітного поля Землі.

Це природне явище, бо це загальнопланетарний магнітний пульс Землі. Приблизно в середньому за 1,2 млн. років відбувається інверсія геомагнітного поля. Це дуже глибока фізика, яку геофізики ще не дуже добре знаємо. Фізики настільки захопилися своїми технічними виробами, що зовсім забули, що «фізика» по-грецьки і означає «природа». Виявилось, що фізика природних явищ людством не вивчена. Ми залишилися беззахисними перед усіма швидкісними процесами кліматичної машини.

Йде величезна кількість нових процесів, або добре відомі старі процеси несподіваним чином взаємодіють один з одним, або вони надзвичайно підвищують свої енергетичні значення, або частішають події.  Ми просто перераховуємо, що відбувається, але не можемо ні спрогнозувати, ні запобігти катастрофам. Було повідомлення, що перепад температур атмосфери в Парагваї (найтеплішому місці в Латинській Америці) склав 52,5°З, тобто відмітка температури з +45°З впала до — 7,5°С. Був встановлений абсолютний рекорд континенту по перепаду температури протягом доби, а також її абсолютний мінімум. Метеорологи не змогли передбачити такої різкої зміни погоди. Цей континентальний рекорд за швидкістю і розмаху теплового режиму в столиці Асунсьйоні забрав життя трьох чоловік. Це означає, що система катастроф зараз не вивчена настільки, щоб її зрозуміти і до неї пристосуватися. По суті система катастроф — це новий вид перебудови нашого клімату і нашої біосфери. По той бік «завіси» з катастроф — Нова Реальність.

Медики вже констатують появу несподіваних станів, несподіваних захворювань. Ми бачимо, що поведінка і стан людини запараллелено з поведінкою і станом довкілля, Природи. 

Найбільший з вивчених катаклізмів стався 60-70 млн. років назад, коли гинули динозаври. Так от, є серйозні розрахунки, які говорять, що та катастрофа, яка визріває зараз, буде потужніша на 20-25%.

Людина сильно зашкодила і Природі і своєму реальному існуванню. Своїми технічними «досягненнями» вона посилила продуктивність природних катастроф.

На Землі близько 500 ядерних реакторів, а інтенсивність і охоплення геологічних катастроф, погодних зривів наростає. Згадаймо недавню пожежу в Лос-Аламосі, яка  спричинила радіоактивні аерозолі. 

Обстановка ускладнюється ще і тим, що наявні і галактичні впливи. Ці дані отримані з НАСА. А нещодавно — хоча ознаки цього були вже на початку 80-х років — зонд SOHO зареєстрував дуже цікавий факт. Уся Сонячна система занурена у величезну водневу хмару. Щільність її невелика, але ця хмара «спонсорує» Сонячну систему воднем. Це істотно змінює якість міжпланетного простору і сонячного випромінювання. Йде величезне поглинання ультрафіолету від Сонця, і SOHO навіть передав ультрафіолетову тінь від комети Хейла-Боппа на хмарі водню. Якби ми бачили в ультрафіолетовому діапазоні, то ми побачили б повне затьмарення Сонця під час проходження комети Хейла-Боппа в травні 1997 року. Це серйозні зміни в космофізиці, які торкнуться як людей, так і тваринного і рослинного світу.

 Цього року вдалося ідентифікувати сильні гамма- сплески. Виявилось, що вони йдуть від Землі під час сильних гроз. Як тільки кількість грозорозрядів перевищує 1000 на хвилину, починаються слабкі гамма-всплески.  По суті справи це величезні шматки плазми. І тут формуються такі потужні сплески, які вже фіксуються супутниками. Вже зараз в деяких місцях до 60% розрядів — це стрічкові розряди. Вони теж поміняли свій знак і стали плюсовими. А це означає, потужність такого лінійного удару в 6-8, а в деяких місцях і в 11 разів більше, ніж у нашої звичайної блискавки. Звідси йде величезне зростання пожежонебезпеки на Землі.

Все частіше і частіше відзначаються незвичайні полярні сяйва в низьких широтах. Все частіше спостерігаються «пробої атмосфери». Це усе ознаки нової якості нашої погоди, нашій реальності.

Тепер, якщо ви подивитеся на світанки, ви побачите нові колірні гамми. Дуже багато з’являється зелені, навіть зелений місяць спостерігали. Це говорить про зміни оптичних властивостей атмосфери (зміна фізико-хімічних якостей). Тобто найвірогідніше ми маємо новий елементарний склад атмосфери.

Ми знаходимося у стадії великих перетворень. Це — реальність.  Еволюція відбувається в різноманітних просторово-часових процесах і вона прискорюється. Це прискорення ми оцінюємо як 20-разове.  В Антарктиді і в північних полярних областях почався Ренесанс рослинності. Відновлюються рибні і тваринні осередки. І рослини і тварини прийняли новий формат клімату.

Природа не знає слово катастрофа. Йдуть швидкоплинні енергетичні процеси, біосфера перетворюється в нову фазу.

Люди неймовірно від­стали від еволюції природи. Ми йдемо в ногу з траншами, а не з космічною програмою перетворення життєвих процесів на Землі. 

Ми знаємо, що щонайпотужніші перетворення йдуть на усіх планетах — у тому числі й на Нептуні і Урані. Уран наростив свою енергопродуктивність майже в 30 разів. А тепер геліофізики бояться: зараз Сонце поводиться так, що можна чекати суперспалаху — це 1042 Ерг енергії, це миттєве перетворення електромагнітного каркаса Сонячної системи. Уран знаходиться в переднапруженому стані. Цілком можливо, він і може управляти цим процесом. Уран «відповідає» за електроструктуру Сонячної системи. Це організуюче електричні процеси Сонячної системи джерело, іноді він «посилає» струмені, що досягають Меркурія і Венери.

На Сатурні відзначається пожвавлення електромагнітних процесів, аж до полярних сяйв. А на Юпітері полярні сяйва не припиняються з 1996 року, там увесь час наростає його плазмогенерація. Цю плазму він «збуває» через корональні діри. Але Юпітер обжатий орбітою планети Іо, цей супутник літає в плазмовому торі (так званий «бублик”) і не дає плазмі розтікатися по Сонячній системі. Зараз її так багато, що вже в оптичний телескоп видно виблискування простору між Юпітером і його супутником Іо, воно світиться. До речі, в останні місяці зареєстровані інтенсивні полярні сяйва на Іо, що теж сильно спантеличило планетофізиків. А тепер уявимо, що увесь простір між орбітою Іо і планетою заповнився плазмою, що світиться, тоді сам Юпітер ми вже бачити не будемо.

Тепер ще одне складне і грізне явище. Усім відомо, що комети часом тривожать і спантеличують людей. Комети влітають в Сонячну систему під різними кутами до площини екліптики. 

Два роки тому у пресі з’явилися суперечливі повідомлення про комету Лі. Її то втрачали, то знову знаходили. За фрагментарними даними, ця «комета» мала ряд важко з’ясовних властивостей: рискання, змінна світимість і швидкість, сильна гравітація і електромагнітна активність. Але потім інформація про комету зникла, а через деякий час з’явилися повідомлення про новий астрофізичний об’єкт на периферії Сонячної системи. Сильний гравітаційний вплив на Уран-Нептунову пару здивував астрофізиків своїм масштабом. За цим об’єктом встановлено постійне спостереження. Цей астрооб’єкт наближається в площині екліптики Сонячної системи; має діаметром більш 2-х тис. км; рухається у напрямку до Сонця з прискоренням; досяг світимості планети Уран (доступний для спостереження в шкільні телескопи); починає проявляти високу електромагнітну активність.

За 2-3 роки цей об’єкт здійснить розріз екліптики і зробить величезне збурення в орбітах малих планет, включаючи і Землю.

Деякі геліофізики побоюються, що цей астрофізичний об’єкт може сильно розростися і почати взаємодіяти з міжпланетним магнітним полем в секторі, де знаходяться Земля і Венера. В результаті почнуться найсильніші непередбачувані геомагнітні процеси, очікуються міжпланетні електророзряди (блискавки). До речі, весною 2000 р. вже зареєстровані міжпланетні блискавки завдовжки в мільйони кілометрів. А на Землі це викличе величезний температурний перепад: в одному місці то холодно, то жарко, в іншому і сніг, і спека поруч. А раз збіль­шиться температурний перепад, то збільшиться швидкість вітрів. Ми вже фіксуємо урагани швидкістю 400 км/год, а над морями — 500—600 км/год.

Є астрофізичні записи Є.Реріх, згідно з якими в Сонячну систему найближчим часом віллється нова планета Урусваті. Вона займе місце між Венерою і Землею, але по дорозі до своєї орбіти ця планета «виб’є» планету Сатурн із складу Сонячної системи. Якщо спостережуваний зараз об’єкт і є планета Урусваті, то найближчі роки Сонячна система зазнає величезного перетворення. Кожен з нас переживе доленосну процедуру відому під назвою «Страшний суд». 

Наш білок беззахисний. Просто життя відродиться в інших структурах і в інших концентраціях. Вже наші діти мають нові якості і по крові, і по лімфі, і по рогівці. Поки вони не дуже істотні, але кількість неодмінно переросте в якість.

Як мовиться в Агні Йогі, «епохи Вогню не уникнути».

Люди не готові до таких перевантажень. Навіть якщо кожен з наших 6 млрд людей буде спецназівцем, нічого не допоможе.

Наші дохристиянські предки, стикаючись з нез’ясовними явищами Природи, разом співали і танцювали, тим самим керували процесом. Це тільки наші земні фізики можуть скидати з рахунків психічну енергію. 

Наукова картина світу  зараз замовлена і профінансована і підтримується існуванням всього однієї моделі перебування людства на Землі — по суті, це економічна модель. Основний параметр, який в ній відстежується, — прибуток. Є замовлення на виконання технічної або слабо природничонаукової теми, наприклад, де знайти мідь, нафту або лікувальну травичку. Знання і розуміння Природи, розуміння того, що Космос, можливо, має свідомість, а Земля — живий організм, цією «картиною світу» не цікавляться. Наукової картини, як такої, немає, і в цьому винний Нобелівський комітет.

Ми живемо у світі «приготованих систем». Це комп’ютери, телевізори, бомби, ракети тощо. Технічного «поголів’я» зараз більше 2 млн. видів виробів. Для їх вивчення вимагаються не природні науки, а штучні, в які треба вкладатися повністю і назавжди.

У великому місті увесь об’єм повітря 19,5 разів за добу пропускається через двигуни внутрішнього згорання. Електромагнітний і технічний фон у 40-60 тис. разів перевершує природний фон. Люди живуть в електромагнітному мішку. Місто — це грандіозний електронний пристрій. 

При цьому великий світ з його процесами ми втратили. А придивитися до Природи як умови нашого біологічного і психологічного існування давно час. Нас поселили в технічно приготований світ, який не відповідає космічним програмам організації майбутнього.

У глибокому науковому підпіллі визріває нова наукова картина світу. Наука уже видозмінилася і готова сказати багато цікавого людству. Загнана економічними бичами в закути, наука проривається вгору.

Нова наука виникає, передусім, на основі визнання законів Природи і нових спостережень. Ми у Природи запитуємо, вона нам відповідає. 

Ось і ідея ефіру — це стара ідея, але зараз вона піднялася на новому витку. У фундаментальних фізиків це називається фізичний вакуум. Йде брунькування, закладення нових зерен. З часом буде нове покоління і джерела енергії, і прилади, і способи лікування. Але зараз стандартизована фінансами і замовленням «велика Академія» включила гальмів­ні процеси по усіх напрямах, де пізнання намагаються будувати на базі примирення з Природою.

Земля знаходиться в полі постійного спостереження інших форм космічного розуму, що перевершують нас за технічним рівнем. 

До речі про загадкову комету я написав, що це не комета, а астрофізичний виріб свідомого походження, і взагалі, ми знаходимося у свідомому просторі. Про таке трактування комети знають усі неформальні американські астрофізики.

Основні процеси, які відбуваються в Сонячній системі, ми називаємо їх періодичними, еволюційними — відміряні і вичислені. В їх основі лежить свідома робота Космосу над переведенням Сонячної системи, включаючи і Людину, на наступний еволюційний сту­пінь. Але у зв’язку з тим, що у Людини є свобода  волі, її нікуди не можна затягнути насильно — ні в Рай, ні в Пекло, вона вибирає свій шлях сама.

 З інтерв’ю lenta.ru з доктором геолого-мінералогічних наук  Олексієм  Дмитрієвим.

***

Всі перспективи викладені в дуже гострій і похмурій оповіді вченого стосуються віддаленого майбутнього і кінець світу напевно що не станеться 21 грудня цього року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com