Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЩО ЗАМОРОЗИТЬ БЮДЖЕТ?

Усі соціальні статті виконуватимуться в порядку і розмірах, не передбачених законами України, а визначених Кабінетом Міністрів. Про це заявив голова Ради об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, посилаючись на законопроект про держбюджет-2013.

«Тобто уряд фактично зупинив соціальні закони в Україні», — заявив Яценюк.

«Цей уряд пропонує дуже суттєве покращення для українського народу: мінімальна заробітна плата в 2013 році зросте аж на 13 грн», — наголосив він.

За його словами, уряд також виділив 200 млн грн на додаткове фінансування для ветеранів війни та інших соціально незахищених верств населення.

«І це розрекламовано, як велика соціальна ініціатива президента Януковича. А при цьому 187 млн грн вони виділяють на те, щоб Янукович і Азаров далі літали чартерними літаками», — зазначив Яценюк.

Він також наголосив, що цим законом про бюджет уряд фактично зупинив виконання всіх соціальних статей. Він навів статтю 4 прикінцевих положень закону. Вона, зокрема, встановлює, що в 2013 році закони про соціальний захист чорнобильців, пенсійне забезпечення, забезпечення осіб, звільнених з військової служби, захист ветеранів праці та громадян похилого віку, на підставі яких здійснюються соціальні виплати пільговикам, «застосовуються в порядку і розмірах визначених не законами України, а встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявних ресурсів».

«Іншими словами, стаття 4 прикінцевих положень зупинила всі соціальні закони в Україні, що прямо суперечить Конституції і чинному законодавству України. Фінансування цих витрат буде вирішуватись так, як вирішувалось в цьому і минулому роках, — як уряд захотів, так і не заплатив», — додав Арсеній Яценюк.

Крім того, за словами опозиціонера, у проекту бюджету-2013 передбачено «ріст приблизно соціальних виплат на 6%, і при цьому інфляція також передбачається на рівні 6%. Тобто реальний ріст соціальних стандартів — нуль».

«Ми не будемо вносити поправок до цього закону, бо його неможливо поправити. Ми вимагаємо, щоб новий закон про державний бюджет розглядався вже новим парламентом», — наголосив Яценюк.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне проект державного бюджету України на 2013 рік із пропозиціями бюджетного комітету 6 грудня.

Як відомо, законопроект про держбюджет на 2013 рік передбачає рівень дефіциту бюджету у 50,4 мільярда гривень.

Тиждень.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com