Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯК ПОДОЛАТИ ЦЮ ХВОРОБУ?

Український уряд почав  робити перші спроби звільнити економіку України від «офшорної хвороби», яка лише за офіційними даними Державної податкової адміністрації коштує країні близько 100 млрд. грн. (12,5 млрд. дол.) щороку. За словами голови Податкової служби О.Клименка податківці пропонують два варіанти боротьби з втечею капіталу: введення додаткової ставки податків і законопроект з трансфертного ціноутворення.  

Відповідно до дослідження міжнародної неурядової організації «Tax Justice Network» зі 139 країн Україна увійшла в першу 20-ку за темпами втечі капіталу. З 1990-х р. з України було виведено близько 167 млрд. дол. За даними українських ЗМІ, лише за останні 2 р. українські банки перерахували в офшорні зони, особливо Кіпр, 53,4 млрд. дол.

Нині українська влада ініціює боротьбу з втечею капіталів в офшори.

 Зокрема, на початку листопада ц.р. під час візиту президента В.Януковича до Республіки Кіпр було підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і майно. Нова Конвенція відміняє стару угоду між урядами Кіпру та СРСР 1982 р. і встановлює ставки оподаткування дивідендів, відсотків, роялті та відчуження майна. Початок боротьби уряду з офшорами може змінити ситуацію, де за обсягом інвестицій в  Україну протягом останніх 5 р. лідером впевнено залишається Республіка Кіпр — 14,521 млрд. дол. Опозиція вважає боротьбу влади з офшорами малоефективною і зазначає, що у такий спосіб влада намагається продемонструвати Заходу боротьбу з витоком капіталу з України, а не прагне по-справжньому врегулювати проблему офшорів.

Чого саме намагається досягнути Державна податкова адміністрація? Перш за все, як це ясно демонструє нова податкова угода з Республікою Кіпр, ніхто не намагається вилікувати економіку шляхом обмеження “офшорної хвороби”. Єдине, що зробить ця угода — ускладнить виведення коштів в офшор на Кіпр для звичайного бізнесмена, залишаючи його відкритим для тих, хто при владі. Якщо б ціль була повністю перекрити цей шлях, угода про подвійне оподаткування була б просто скасована і була б введена належна система контролю валюти, але цього не сталося, і нова угода ускладнила виведення коштів, але не унеможливила.

Найцікавіше в цьому те, як Європейський Союз дозволив Кіпру й надалі бути таким очевидним провалом у європейських засобах фінансового захисту. Майже хочеться подумати, що це була цілеспрямована політика, щоб виводити на Кіпр гроші з колишнього СРСР, щоб мати можливість чітко спостерігати за тим що туди заходить і звідти виходить. Адже хоча за міжнародним законодавством не можна знати вміст чийогось банківського рахунку, але спостерігати пересування на рахунку або напрямок переведення коштів цілком законно.

Цей класичний фокус може сильно полегшити європейській владі відстеження незаконних коштів з України, просто тому, що транзакцій буде менше, тож те, що раніше губилося між іншим, наразі стане сліпучо очевидним.

Фонд Демократії «Спочатку Люди”

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com