Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПИТАННЯ ДО ВЛАДИ

Минула влада поставила на коліна машинобудування і електроніку, ввійшовши в СОТ з піднятими догори руками. Тепер в Епіцентрах і Фокстротах маємо по більшості китайські товари не найвищої якості, бо на Захід йде інший рівень якості, з яким погоджується західний споживач. Те, що ми обурені низькою якістю цих товарів нікого не цікавить. Нам продовжують впарювати низькосортну продукцію і при цьому обурюються, що ми ще заявляємо якісь претензії. Чому, наприклад, радіоприймачі китайського виробництва, якими завалені наші прилавки, мають лише FM-діапазон? Може, нас збираються виховувати на високих моральних нотах примітивного шансону чи російської попси? А до справжнього освітнього радіо перекривають доступ начебто за технічних причин. То змініть цей технічний бар’єр і дайте можливість слухати нормальні пізнавальні передачі, а не стогони і крики безголосих «трусів» і тупий жалісливий блатняк!

Катастрофічний ляпсус помаранчевого уряду — ідея Євро-12. Треба кваліфіковано розраховувати свій дохід на 5 років. І не будувати за народні гроші злиденного населення України диво стадіони, які зараз стоять пусткою. Як наприклад стадіон у Львові, де «Карпати» «чомусь» не хочуть грати. Навіть з такого знаменитого клубу, мабуть, вимагають шалені гроші.

75% наших людей вдягаються в Секонд-Хенді, середня пенсія селян тисяча грн, середня зарплата селянина 2000 грн. А ще ж 7 років тому у Черкасах  будувався український Детройт-автозавод Богдан, так писали тоді всі газети. І тисячі селян  з п’яти районів  навколо Черкас їздили на роботу на завод. Молоді подобалось це високотехнологічне підприємство. Бо у селах роботи майже нема, із-за того що вирощують одні зернові культури. Та й ще імпортною технікою, яка знищила робочі місця для молоді, як на заводах, так і в селах, бо один імпортний комбайн заміняє 2 наших, а 1 імпортний трактор заміняє наших 3 трактори. Тому і спеціалісти-механіки в селах стали в рази менш потрібні. Тому не більше 10% населення  села працює в сільськогосподарських товариствах. А в селах центральних, північних і західних областей – 45% населення живе в селах. Потрібно відновити кількість корів до рівня 90 року, щоб ліквідувати безробіття в селах. Адже корова їсть багато овочів, які збираються вручну (гарбузи, кабачки, картопля, морква, огірки. буряк, яблуневий жом). До речі, на Євро-12 жодний мешканець нашого села не їздив. Чому  внутрішньорайонні переїзди для пенсіонерів сіл платні, а внутрішньоміські  для  пенсіонерів міст безкоштовні? 

Володимир Дзюбан, пенсіонер
с. Кропивна,
Черкаська область

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com