Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Жікле витісняє картини ручної роботи

Сучасні технології стрімко розвиваються і дозволяють досить успішно імітувати ручну роботу художників. Сучасний принтер дозволяє надрукувати на полотні та інших художніх носіях ефектні і якісні зображення. Копія картини, постер або репродукція, виготовлені таким способом, дуже близькі до оригінальної картини, і непрофесіоналові досить складно визначити різницю між такими копіями та картинами написаними пензлем.

Слово жікле походить від французького Le gicleur, що означає "розпорошувати, розбризкувати", тобто, це принцип роботи всіх цифрових струменевих принтерів . Цей вид друку на полотні має багато схожості з створенням репродукцій. Для друку використовується полотно, покрите спеціальним шаром та оригінальні пігментні чорнила, які використовуються при друку, дозволять вашій картині зберегти свій «первісний» вигляд протягом багатьох років. Техніка жікле останнім часом перебуває на піку популярності. Жікле картини у всьому світі відомі під назвою Limited Edition Prints, у нас це звучить як авторські принти обмеженого тиражу.

Для друку жікле розроблені і випускаються спеціальні полотна на натуральній бавовняній і лляній основі, високохудожні сорти акварельного паперу, спеціальні барвисті складники, що мають високу достовірність передачі кольору і довговічність.

Жікле забезпечує найкращу достовірність передачі кольору в порівнянні з відомими методами відтворення картин.

Сьогодні жікле у вигляді авторських принтів і тиражних фотографій користуються величезною популярністю в усьому світі. Їх купують для домашнього інтер'єру, в подарунок, для оформлення готелів, клубів, ресторанів, офісів, колекціонують, в жікле інвестують кошти.

Природно, що обладнання для друку жікле доступно і його можна придбати в інтернет магазині, де представлений широкий вибір принтерів. Витратні матеріали, що забезпечують якість і довговічність роботи звичайно недешеве, але це виправдовує себе, коли мова йде про такі художні продукти як авторський принт і тиражна фотографія, які відносяться до особливого виду творів мистецтва.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com