Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

10 автомобілів з ідеальною аеродинамікою

Аеродинаміка об'єднує три чинники: економія палива, швидкий розгін до першої сотні і стійкість на швидкісних поворотах. Top Gear опублікував список автомобілів з ідеальним аеродинамічним кузовом.

Конструктори йдуть на компроміс, і він дається їм з великими труднощами. Вони не надто міняють форму автомобіля, але роблять все можливе, щоб знизити опір кузова повітрю. 15 років тому Opel Calibra встановив незбагненний для того часу результат - коефіцієнт опору (Cd) рівний 0,26. І сьогодні Cd рівний 0,26 пригодний тільки для 10-го результату.

Головний трюк маленької Mazda3 Sedan 2012 (Cd 0.26) - активні жалюзі решітки, встановлені в передньому бампері. Вони автоматично закриваються, коли двигун не потребує охолодження, і відправляють повітряні потоки вздовж кузова. Система не унікальна, але частіше використовується на дуже крутих тачках. Так от, на поле аеродинаміки Mazda 3 грає з ними на рівних.

BMW i8 2014 (Cd 0.26) з нуля до 100 км/год розганяється менш ніж за 4,5 секунди. Він легкий, з низькою посадкою - безсумнівно, автомобіль для водія. Але крім того, він гібрид, і витрата палива для нього - критично важливе значення. Відмінна аеродинаміка - необхідна складова для досягнення вищевказаних цілей. Для повітря на кузові і днище організовані спеціальні протоки, щілини і борозенки.

Nissan GT-R, 2011 (Cd 0.26) показує дуже дивний результат, враховуючи, скільки притискної сили потрібно GT-R, щоб залишатися в контакті з асфальтом. "Аеролезвія" по краях крил забезпечують оптимальний повітряний потік навколо шин і вздовж кузова, в той час як дизайн переднього бампера і заднього дифузора робить його ще більш обтічним. Безумовно, найшвидший автомобіль в цьому списку, крім того відгуки про це авто дуже позитивні.

Саме у седана Audi A6 2011 кращий коефіцієнт лобового опору 0,26. Навіть у A7 Sportback гірше. В R8 потоки повітря організують додаткову притискну силу, і Cd далекий від значення 0,26.

Peugeot 508, 2011 демонструє цілком обтічний силует і, як наслідок, низький Cd 0.25. Тут немає ніякої надприродної магії - просто правильні форми (і геній інженерів).

Можна любити чи ненавидіти цей дизайн Toyota Prius, 2010 (Cd 0.25), але немає ніяких сумнівів в його аеродинамічної ефективності. У сучасному Prius кузов вінчає тоненький спойлер, який разом з іншими елементами задка зменшує турбулентні завихрення до мінімуму. Найвідоміший у світі гібрид також має особливо крихітні зазори між панелями кузова і особливо точну підгонку скління.

Повністю електрична Tesla Model S 2012 (Cd 0.24) напхана новими технологіями. Це відноситься і до аеродинаміки. У неї "активні" дверні ручки, які ховаються в кузов при русі і тим самим не створюють зайвого опору набігаючого потоку повітря. Навіть коли в даху відкритий панорамний люк, перед ним виставляється маленький екран, щоб не тільки мінімізувати звуковий тиск в салоні, але і оптимізувати потік повітря.

Mercedes S-Class завжди в авангарді інновацій, так що не дивно, що флагман Mercedes-Benz S-Class 2014 (Cd 0.24) один з найбільш аеродинамічно досконалих автомобілів в світі. Удосконалюючи аеродинаміку, інженери гналися за зниженням шуму. Прекрасний, вивірений кузов плюс автоматичне опускання підвіски на швидкостях понад 120 км / год.

Mercedes-Benz CLA 2013 (Cd 0.22) є найпереконливішим доказом того, що автомобіль може бути візуально привабливим і дуже обтічним одночасно. На CLA встановлені спеціально спрофільовані по повітряному потоку передні стійки і бічні дзеркала, поліпшена аеродинаміка дисків коліс, і виштамповки на кузові спеціально виправляють повітряні потоки. Навіть глушник був розроблений з урахуванням повітряних потоків. І так в кожній деталі.

Модель Volkswagen XL1 2013 була побудована згідно останнім досягненням аеродинаміки. XL1 мало схожий на автомобіль, і те, що його пустили в серію (якщо можна назвати серією план на виготовлення 250 штук), можна вважати дивом. Тут кузов сильно звужується до задку, щоб імітувати обтічну форму дельфіна. Задні колеса закриті аеродинамічними щитами, а замість великих бічних дзеркал заднього виду стоять крихітні камери. Всі повітрозабірники можуть закриватися, і шини майже такі ж худі, як у гірського велосипеда. Все це допомагає XL1 показати вражаюче низький коефіцієнт аеродинамічного опору 0,19.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com