Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Уряд працює

Україна в січні-серпні 2012 року закупила у «Газпрому» 16 млрд куб. м газу, що майже в два рази менше, ніж у 2011 році, і заощадила майже $1,8 млрд за рахунок зменшення його споживання. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості країни Юрій Бойко на засіданні комітету з економічних реформ. «За рахунок реалізації заходів щодо зменшення споживання природного газу вдалося суттєво зменшити закупівлю дорогого імпортованого природного газу. Так, за 8 місяців обсяги закупівлі становили 16 мільярдів кубометрів, що майже в два рази менше в порівнянні з торішнім показником. Це дало можливість залишити в економіці України майже 1,8 мільярда доларів», – сказав міністр. Він зазначив, що подальше формування та удосконалення ринків енергоресурсів (передусім ринку природного газу та ринку вугілля), а також забезпечення їх ефективної взаємодії — ключові завдання міністерства і на наступний рік.

Пріоритетами стратегічного розвитку ПЕК у 2013 році є в першу чергу забезпечення зростаючих потреб національної економіки, бюджетної сфери і населення в енергоресурсах, підвищення енергоефективності економіки, залучення інвестицій та поліпшення фінансово-економічного стану  ПЕК, вказав Бойко.

ZAXID.NET

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com