Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Природний поліфенол

Дослідники з Університету штату Огайо повідомляють, що яблука прекрасно захищають серце і судини від хвороб.  У проведеному ученими експерименті брали участь люди у віці від 40 до 60 років, без шкідливих звичок і ті, що не мають проблем із здоров’ям. Усі випробовувані у своєму звичайному житті їли яблука не частіше одного-двох раз на місяць. Випробовуваних розділили на 3 групи. Під час експерименту, щодня упродовж 4 місяців, випробовувані з першої групи з’їдали по великому яблуку, учасники другої групи приймали капсули з біодобавками полифенолів, а третя група приймала плацебо.

Дослідження випробовуваних показало, що щоденне вживання одного яблука понизило на 40% вміст в крові того виду холестерину, який призводить до атеросклерозу і інших хвороб. Ефект від прийому капсул з поліфенолами був значно нижчий. 

Цей феномен учені пояснюють тим, що в яблуках міститися речовини, які сприяють кращому засвоєнню поліфенолів або ж просто природні поліфеноли краще засвоюються організмом з природної їжі, ніж з добавок. Порівняно з такими природними антиоксидантами, як зелений чай і куркумін, яблука виявилися набагато ефективніше. Більше того, вживання яблук благотворно позначається і на здоров’я зубів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com