Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯК ЗАХИСТИТИ ПІДПРИЄМЦЯ?

Лідер партії «Україна — Вперед»!, глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королівська разом з колегами Євгенієм Суслом і Олексієм Логвиненко зареєстрували в парламенті проект закону «Про Уповноваженого Верховної Ради України з питань захисту права власності і підприємництва» (№11102).

Мета законопроекту — забезпечення прав і свобод людини у сфері захисту підприємницької діяльності і прав власності.

Як зазначила Наталія Королівська, у зв’язку з посиленням адміністративного тиску на підприємців з боку контролюючих і правоохоронних органів виникла необхідність вступу нового державного інституту, мета якого — захист прав і інтересів суб’єктів господарювання. Таким, на її думку, може стати інститут Уповноваженого Верховної Ради України з питань захисту права власності і підприємництва.

Згідно із законопроектом, завдання Уповноваженого — парламентський контроль за дотриманням прав власності і на підприємницьку діяльність, встановлених Конституцією, законами України і міжнародними договорами. Також в його обов’язки входить: захист вітчизняних і іноземних інвестицій, запобігання порушенням права власності і свободи підприємництва або сприяння їх відновленню, сприяння приведенню законодавства у від­повід­ність з Конституцією і міжнародними стандартами в цій області, запобігання будь-яким формам дискримінації по реалізації права власності і свободи підприємництва.

Уповноваженим може бути особа з числа народних депутатів України, призначається на посаду і звільняється відкритим голосуванням парламентською більшістю. Для забезпечення діяльності Уповноваженого створюється секретаріат.

На думку авторів законопроекту, його реалізація позитивно позначиться на процесі боротьби з корупцією в економіці, приведе до зниження необгрунтованого тиску з боку контролюючих і правоохоронних органів на підприємців і дозволить поліпшити діловий і інвестиційний клімат в Україні.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com