Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

УГОДА ПОКРАЩИТЬ БАЛАНС

Угода про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД має стратегічно важливе для України значення.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, завдяки механізмам, які містить угода, українські товаровиробники розширюють свої можливості щодо доступу на ринок СНД.

Секретар РНБО нагадав, що ринок СНД — це найбільший ринок збуту українських товарів. У 2011 році на нього вже припадало 42% зовнішньоторговельного обороту України або $72 млрд. Клюєв також зазначив, що ринок СНД особливо важливий для України, оскільки саме в країни співдружності сьогодні поставляється левова частка української продукції з високою доданою вартістю — переважно машинобудування. Він нагадав, що за розрахунками фахівців, угода про ЗВТ в рамках СНД може сприяти в середньостроковій перспективі збільшенню випуску промислової продукції в Україні на 3,5-4% і зростання ВВП додатково до 2,5% в рік.

У той же час Клюєв підкреслив, що участь в угоді про вільну торгівлю в рамках СНД не заважає Україні працювати над прискоренням створення зони вільної торгівлі з ЄС. Угоди узгоджені між собою і не суперечать один одному, додав він. Секретар РНБО нагадав, що Україною також ведуться консультації або здійснюється підготовка проектів угод про вільну торгівлю з Канадою, Ізраїлем, Марокко та іншими перспективними торговельними партнерами.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com