Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сенсація на дні

Шведські водолази оглянули загадковий об’єкт на дні Балтійського моря і зняли його на відео. 

Невідомий округлий об’єкт нагадує великий гриб, який піднімається на 4 метри над морським дном. Згори у нього є дірка яйцевидної форми, вгорі також знаходяться дивні утворення, схожі на сопла, покриті сажею.

«За усю свою 20-річну кар’єру аквалангіста я зробив шість тисяч занурень, але ніколи не бачив нічого подібного. Камені, як відомо, зазвичай не горять. Я не можу пояснити те, що ми побачили, і тому організував експедицію на дно моря», — розповів Стефан Хогеборн, учасник експедиції шведської команди водолазів Ocean X Team.

А його колега Пітер Ліндберг повідомив, що спочатку вважав дивний об’єкт просто каменем, але потім переконався, що це «щось інше». «Оскільки в Балтійському морі ніколи не було вулканів, то це ще більш дивно. Як неспеціалісти, ми можемо тільки припускати, звідки з’явилося таке явище природи», — зазначив він.

Ocean X Team в основному займається пошуком кладів на дні Балтики. На дивний об’єкт вони наткнулися минулого літа.

Коли водолази розповіли про своє відкриття журналістам і опублікували знімок з ехолота, то в ЗМІ відразу ж угледіли схожість між їх знахідкою і знаменитим кораблем Хана Соло з «Зоряних воєн». Цю гіпотезу підтверджували і сліди на дні, схожі на борозну від космічного корабля, що сідав на землю...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com