Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МИТЦІ ТЕЖ ШОКОВАНІ

Деякі впливові громадяни Росії здивовані активністю щодо питань мовної політики в Україні. 

Про це днями після свого концерту у Москві заявив автор та виконавець пісень зі Львова Антон Крук. «Після концерту я переглянув новини в інтернеті й був шокований прийнятим Верховною Радою законом. У приватній розмові після виступу, впливові та відомі громадяни Росії, які мешкають у Москві, також висловили здивування щодо проголосованого Закону», – каже співак.

Антон Крук розповів, що в знак підтримки статусу української мови, як єдиної державної, попросив представників радіостанцій тимчасово вилучити з ефіру свої російськомовні пісні. «Це моя позиція щодо статусу мови у моїй державі. Вона не вигідна з точки зору комерційної складової, але, можливо, вона стане спонуканням до дій авторитетних українських співаків, письменників, спортсменів, бізнесменів. Впевнений, що нам потрібно висловити свою позицію і переконати недалеких авторів законопроекту про хибний шлях. Ніколи не був проти російської чи якихось інших мов. Тим більше, свої пісні пишу українською та російською мовами. В Росії свої концерти планую так, щоб там звучав значний відсоток україномовних пісень. Хочу запевнити, що людям ці пісні подобаються не гірше, ніж російськомовні. Переконаний,що в нашій державі досить широкі можливості для вивчення іноземних мов та їх розвитку. Закликаю наших львівських співаків також висловити свою позицію... Можливо метою цих дій є відволікання уваги, а автори законопроекту зациклені на тому, щоб когось «розвести». Але не варто звертати увагу на їх висловлювання і опускатися до їхнього рівня, де вони можуть задавити нас своєю тупістю. Впевнений, що наш Президент прийме правильне рішення, яке буде в унісон з мільйонами наших громадян», – наголосив А. Крук.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com