Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАМИ НЕЗАДОВОЛЕНІ

Доповідь Amnesty International — документ, присвячений детальному огляду п’ятдесяти держав світу, а також аналізу ситуації з правами людини в п’яти регіонах нашої планети зафіксував від­сут­ність прогресу в Україні.

На думку представника Amnesty International Далхейсена, дуже важко назвати хоч би одну країну СНД, яка б не обдурила очікувань своїх громадян у сфері прав людини. «Якщо подивитися на усі ці країни, то ми побачимо сумну картину неповаги до права на свободу вираження, пригнічення усіх незгодних голосів і відсутність реальної показної влади», — зазначив він.

Україна. З точки зору правозахисників, в Україні в 2011 році зберігалася атмосфера безкарності міліційного свавілля. «Цьому сприяли структурні недоліки правоохоронних органів; корупція; порушення, що допускаються при розслідуванні злочинів, здійснених співробітниками міліції або повна відмова від розгляду (навіть у випадках, коли були неспростовні докази, у тому числі медичні докази); утиск і залякування скаржників, а також той факт, що кримінальні справи порушувалися лише проти нижніх чинів. Величезна кількість скарг на дії міліції відхилялася ще на рівні першої інстанції», — йдуться в документі.

Судова реформа в Україні, відзначається в доповіді, не привела до зростання незалежності суддів. Використовуючи систему карного правосуддя в політичних цілях, влада тим самим зневажала принцип верховенства права.

Крім того, постійно надходили повідомлення про тортури та інші види жорстокого поводження під вартою в міліції. Європейський суд з прав людини виніс ухвали по дев’яти позовах, поданих проти України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com