Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДИВА НЕ БУДЕ

Від нової формули розрахунку акцизної ставки на паливо постраждають споживачі, а нафтотрейдери залишаться у виграші. Про це розповів президент Асоціації «Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів в Україні» Леонід Кос’янчук, пишуть Коментарі.

«Формула зміни акцизу на паливо починає працювати при різких стрибках і падіннях цін на нафту, при цьому, при різких скачках, вона гальмує подорожчання на українських АЗС на 10 копійок, а при падіннях ціни уповільнює на 7 копійок, в той час, коли ціна повинна впасти на 20-30 копійок», — сказав Кос’янчук.

За словами експерта, для розрахунку середньої вартості нафти, помилково брати ціни за 10 діб, оскільки за цей час ціна може на піку змінюватися кілька разів. В той же час, акцизи на паливо різко відставатимуть від цін на нафту, яка була куплена місяць тому, за інших умов.

Вони пропонують брати середню вартість нафти за 10 діб, а це абсурдно. Бо якщо у нас перші два дні були низькі ціни на нафту, а потім вона піднялася то середня буде все одно висока. При цьому ринок нафтопродуктів не зреагує на пік, який стався.

Наприклад, якщо призначати акциз на перші 10 днів травня, але уся проблема в тому, що на ринок України в цей період поступають нафтопродукти, які були отримані з нафти, яка була 30 днів тому», — говорить Кос’янчук.

У свою чергу заступник директора центру «Психея» Геннадій Рябцев, повідомив, що ухвалення закону покликане зафіксувати роздрібні ціни на бензин в 10.50 грн. В той же час, прив’язка до світових цін на нафту, означатиме введення на український роздрібний ринок нафтопродуктів щотижневі спекуляції на світових біржах.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com