Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХРЕБЕТ ЕКОНОМІКИ

Україна в березні 2012 р. у порівнянні з лютим збільшила обсяг виробництва сталі на 7,5% — до 2,7 млн т. Дані щодо виробництва в лютому були переглянуті до 2,511 млн тонн проти 2,68 млн т за попередніми розрахунками. Таким чином, Україна посіла 10 місце серед країн- світових лідерів за обсягами виплавки сталі.

Такі дані приведені в щомісячній доповіді міжнародної аналітичної організації World Steel Association (Worldsteel, WSA).

Перше місце з величезним відривом зайняв Китай, який у березні показав збільшення виробництва — на 5,6 млн тонн (+10,1%). Росія наростила виробництво на 6,5%, обігнавши Індію і вийшовши на четверте місце.

Лише трохи відстала від України Італія, збільшивши виробництво на 8,3%, з результатом у 2,691 млн т.

Worldsteel також опублікувала дані щодо світового виробництва сталі. Виробництво сталі в світі (по 62 країнам, включаючи Китай) за підсумками березня 2012 р. склало 132,198 млн т.

Таким чином, виходячи із статистичних матеріалів Worldsteel, виробництво сталі в світі минулого місяця досягло свого історичного максимуму в місячному обчисленні.

Водночас, рекордним значенням для річного показника залишається результат 2011 р., коли в світі було вироблено 1,49 млрд т сталі.

Зазначимо, що за даними Держстату України виробництво сталі без напівфабрикатів, отриманих безперервним литтям, в Україні в січні-березні 2012 р. зменшилося на 3,3% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року — до 4 млн 167 тис. т.

Минулого року, за даними Worldsteel, Україна збільшила обсяг виробництва сталі на 5,7% — до 35,3 млн т.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com