Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«ГАЗПРОМ» ПОНИЗИВ ЦІНИ

Росія понизила ціни на газ для країн Європи на 10%, повідомляє Financial Times з посиланням на замголови правління компанії Олександра Медведєва.

Йдеться про ціни у рамках довгострокових контрактів, за умовами яких «Газпром» пішов на поступки французьким, німецьким, словацьким і турецьким споживачам, повідомляє ВВс.

Раніше «Газпром» вже переглядав ціни для європейських споживачів.

Зокрема, в 2010 році контрактна ціна газу зменшилася для ряду італійських, німецьких, французьких і словацьких компаній.

До державного бюджету України на 2012 рік ціна на газ закладена на рівні $416, що базується на «газовій угоді» 2009 року, за підписання якого екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко в жовтні засудили до 7 років позбавлення волі. Така ціна на газ є убивчою для економіки України, вже неодноразово заявляв прем’єр Микола Азаров.

Безуспішні «газові переговори» України і Росії тривають вже більше двох років. Україна зараз шукає альтернативні шляхи отримання блакитного палива.

До кінця 2012 року Україна, можливо, налагодить постачання газу без участі «Газпрому», стверджують експерти. Кабмін вже затвердив пакет документів про закупівлю палива у Азербайджану, а Міністерство економіки веде переговори з Туреччиною і Румунією.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com