Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВІРНИЙ БАГНЕТ?

Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Єжеля з посади міністра оборони. Єжель, очевидно, написав заяву «за власним бажанням».

Іншим указом президент призначив главою оборонного відомства Дмитра Саламатіна.

Крім того, президент звільнив Саламатіна з посади гендиректора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення.

Як відомо, Саламатін до недавнього часу був громадянином Росії.

За інформацією джерел «Української правди», Саламатін є зятем колишнього першого віце-прем’єра Росії Олега Сосковця.

Відомий тим, що брав активну участь у бійках у Верховній Раді.

Справжня слава знайшла Саламатіна після бійки у Раді під час ратифікації Харківських угод. Тоді в запалі парламентської боротьби він переламав ніс депутату від НУНС Володимиру Карпуку.

16 грудня в Раді, за участі Саламатіна, були побиті п’ятеро депутатів, яких пізніше доставили в лікарню в Феофанії з тілесними ушкодженнями.

Нардеп від НУНС Андрій Парубій звернувся до СБУ  з проханням перевірити нового міністра оборони Дмитра Саламатіна на предмет співпраці з Головним розвідувальним управлінням Генштабу ЗС Росії.

Тим часом, із заявами про можливу співпрацю Саламатіна з ГРУ раніше виступив і позафракційний депутат Верховної Ради Олег Ляшко. 

Після зміни глави Міноборони заступник голови Верховної Ради Микола Томенко також зазначив, що окрім частих колотнеч у Раді, в яких Саламатін брав найактивнішу участь, негативним моментом такого призначення є і російське громадянство, в якому новий міністр перебував до 1999 року.

Проживаючи в Москві, Саламатін займався бізнесом, зокрема працював консультантом СП «СІТЕК», комерційним директором АОЗТ «Російське паливо», головним експертом ЗАТ «РОЛ» і головним консультантом компанії «Мілдер Інтернешнл Лтд». З 1999 року він постійно проживає в Україні.

Колишній міністр оборони, нашоукраїнець Юрій Ехануров вважає логічним призначення на пост глави Міноборони Дмитра Саламатіна, оскільки той є «вірним бійцем і багнетом» президента Віктора Януковича.

lb.ua,
Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com