Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В дружній атмосфері

6 лютого виповнилося 20 років з дати встановлення дипломатичних відносин між Україною та Азербайджанською Республікою. Цій знаменній даті було присвячено Круглий стіл в Дипломатичній Академії України при Міністерстві закордонних справ України, на якому обговорювалися історичне становлення, сучасний стан та перспективи розвитку українсько-азербайджанських двосторонніх відносин.

Круглий стіл відкрили ректор Дипломатичної Академії України при МЗС України, Надзвичайний та Повноважний Посол Борис Гуменюк і Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі.

 У своєму виступі проректор з міжнародних зв’язків МАУП Ігор Піляєв відзначив більш як 10-річний досвід Академії в галузі навчання азербайджанських студентів, багато з яких вже закінчили бакалаврат, магістратуру, деякі успішно захистили дисертації. З дипломами МАУП вони працюють на батьківщині, багато з них – у провідних державних установах Азербайджану. Однак зв’язки Академії з Азербайджаном ще більш глибокі, оскільки з 2000 року Українсько-Азербайджанський інститут соціальних наук МАУП отримав, за погодженням з Урядом Азербайджану, ім’я національного лідера цієї держави Гейдара Алієва.

На даний час в МАУП – найбільшому недержавному вузі України – навчаються близько 600 азербайджанських студентів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com