Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Є версія...

Дискусія про можливу евакуацію Гітлера і його найближчого оточення в Аргентину отримала перспективу. Вдалося знайти цікавого чоловіка Валентина Володимировича Доценка, що мешкає в США. Його батько був активним учасником створення УНР, Директорії, емігрував до Німеччини і в свій час опинився на військовій службі. Потрапив на флот, ставши офіцером підводного човна, екіпаж якого був укомплектований виключно українцями.

Існує версія, що до того доклав зусиль Гетьман Скоропадський, який мав тісні стосунки з керівництвом Рейху. Зі слів батька — Володимира, пан Валентин розповів, що після початку війни з СРСР, його субмарина таємно зайшла до Чорного моря. 

Човен базувався у Балаклаві і виконував якусь особливу місію. Згодом таємно повернувся у Північне море, базуючись на острові Гельголанд. Важлива деталь — члени українського екіпажу мали спеціальну нашивку і тільняшки з синьо-жовтими полосками… Одна збереглася… Українська субмарина входила у так званий легендарний конвой Гітлера, що здійснював таємні рейси до Індійського океану, Японії, Антарктиди, Південної Америки! База в Гельголанді підходила для цього найкраще!  Відомо, що радянська, американська, англійська агентура уважно відслідковувала рух в основних морських базах. До того острова не добралися. Враховуючи те, що субмарини постійно були в далеких рейсах, ніякої особливої активності довкола Гельголанда не помічали.  Десь з кінця 1944 року, коли поразка у війні стала зрозумілою, з Німеччини почали таємно вивозити цінності, архіви, технологію, вчених… Все йшло до Південної Америки. Саме цю версію підтверджує син морського офіцера Рейха.

Навесні 1945 року 11 субмарин, що прибули на Гельголанд, вигрузили все зайве і були завантажені чимось таємним. З`явилися на базі і якісь люди у цивільному. Екіпажі не знали ніяких деталей. З коротким інтервалом човни покидали базу.

Англійці змогли засікти і потопити лише один човен. Його координати і досі засекречені, ніхто не робив спроб підняти. Вірніше, не було повідомлень у пресі…

Десять субмарин благополучно дійшли до чілійського міста Пуерто-Монт, де таємно розвантажилися.

Екіпажі зниклих човнів, у тому числі української субмарини, влилися у великі німецькі колонії Чилі, Аргентини, Парагваю. Отримали нові імена, громадянство. Офіцери мали значну матеріальну підтримку.

Підтримувалися постійні контакти з колоніями в багатьох країнах, де у замкнутих поселеннях фактично зберігаються порядки Третього Рейху. Золота і діамантів для цього вистачає і понині.

Міф про нацистську базу в Антарктиді, виходить, було свідомо запущено для відволікання уваги від реально існуючих баз німців у Латинській Америці! База 211 не більше ніж легенда. Звичайно, там може і лишилися якісь німецькі сліди, але ми ж розуміємо, що навіть вижити, без регулярного постачання необхідного, в умовах вічної мерзлоти і морозу неможливо! Статті про існування там багатотисячної німецької колонії протягом 70 років — просто фантастика! Давайте сприймати реальність спокійно. Антарктиду залишимо уфологам.   А ось місто Пуерто-Монтт викликає щирий інтерес…

«Музеї України»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com