Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СУПУТНИКИ ТАМ НЕ ЛІТАЮТЬ

Рідкісна фотографія від Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки» (NORAD). Сфотографована стільниковим телефоном з екрану комп’ютера.

На фотографії ми можемо спостерігати траєкторії орбіт супутників, що обертаються над полюсами. А точніше, якщо придивитися, видно, що усі орбіти проходять не над самим географічним Північним Полюсом — кожна з орбіт проходить збоку від полюса і усі вони тим самим як би огинають Полюс. Офіційно зміщення пояснюється тим, що станція стеження за супутниками розташована в Новій Зеландії і це «зміщення» спрощує стеження.

Істинною ж причиною цього зміщення, можливо, являється те, що перші полярні супутники оберталися точно над Північним Полюсом, але при проходженні над Північним Полюсом  сходили зі своїх орбіт і розбивалися. Причина — в зміні гравітації в області північного полюса — в Північному Отворі. Після декількох невдалих спроб орбіти супутників були зрушені так, щоб вони не проходили над самим полюсом — те, що ви бачите на зображенні вище.

Переривання траєкторій в районі північних морів сходу Росії також може бути пов’язане з неможливістю проходження там орбіти полярного супутника з тих же причин.

Тепер можна пояснити істинну причину чорних кругів на картах, куди ніколи не долітають супутники. Жарт виявився правдою — вони насправді туди не долітають...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com