Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У ПОШУКУ ГРОШЕЙ

Ініціатива по моніторингу витрат українських громадян, кінець кінцем, не позначиться на благополуччі чиновників і великих бізнесменів. Про це заявив український політконсультант, директор компанії Berta Communications Тарас Березовец.

Експерт відмітив, що у разі впровадження нової ініціативи її дієвість залежатиме від політичної волі київського керівництва. «Я прекрасно розумію, що найбільші купівлі здійснюють не стільки бізнесмени, скільки депутати і чиновники, офіційні прибутки яких — надзвичайно низькі. Проте саме вони купують вілли і їздять на автомобілях преміум-класу. Тому ухвалення закону без відповідного моніторингу нічого не вирішить», — вважає Березовец.

Він підкреслив, що у результаті «жертвами» ініціативи стануть рядові українці. «Я думаю, що цей закон не працюватиме відносно політичних фігур. У результаті змусять платити звичайних громадян», — упевнений політолог. Раніше стало відомо про те, що Державна податкова служба Україна проводить аналіз даних про купівлю українцями транспортних засобів, нерухомості і землі. Зіставляючи їх з інформацією про офіційні прибутки громадян, податківці визначають коло осіб, які можуть мати незадекларовані прибутки. Пізніше стало відомо, що депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук ініціював проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України відносно регулювання деяких питань оподаткування майна. Законопроект наділяє ДПС повноваженнями контролювати угоди купівлі-продажу майна громадян.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com