Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«НАРОДНИКИ» ЗЛАМАЛИ ПЛАНИ ПР

Верховна Рада відмовилася розглядати урядовий законопроект N 9439 про внесення змін до закону «Про дошкільну освіту» (щодо мови виховання).

За включення законопроекту до порядку денного 20 грудня проголосували лише 217 депутатів. Зокрема, відмовилися підтримати включення законопроекту депутати фракцій: БЮТ, НУНС, Народної партії тагрупи «Реформи заради майбутнього».

«За» голосували «Регіонали», комуністи і частина позафракційних.

Законопроект розроблявся Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, підписаний міністром освіти та науки і внесений до парламенту прем’єром Миколою Азаровим.

Законопроектом пропонується «забезпечити право вільного вибору батьками мови виховання їхньої дитини».

«Для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися до­шкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей здійснюється їхньою національною або іншими мовами. Право вибору мови виховання надається батькам», — йдеться у законопроекті.

Окрім того, документ передбачував, що у дошкільних навчальних закладах можуть створюватись окремі групи, в яких виховання здій­сню­ється іншою мовою, ніж в установах в цілому.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com