Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бют блокує трибуну

6 грудня Бютівці заблокували трибуну ВР України. Вони вимагали декриміналізації статей, за якими судять Ю.Луценко і засудили Ю.Тимошенко. Крім того фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування загибелі учасника акції протесту чорнобильців в Донецьку Геннадія Конопльова. Про це заявив журналістам лідер фракції Іван Кириленко.  Рішучі дії опозиції дещо засмутили представників більшості і, схоже, вони не мають плану по розблокуванню трибуни. Крім того БЮТ вийшов з переговорного процесу з більшістю. Його лідер заявив, що не піде проти інтересів простих людей заради звільнення Тимошенко. Натомість активно висувається вимога щодо розслідування обставин смерті Конопльова.

«Якщо це питання не буде першим стояти — доля загиблої людини і доля країни у зв’язку з цим, — ми продовжимо блокування. Якщо буде сформована ВСК, яка отримає 400 голосів в залі,  ми розблокуємо трибуну», — сказав Кириленко.

При цьому він не виключив силового розблокування представниками парламентської більшості. За словами Кириленка, у разі силового розблокування роботи парламенту фракція «БЮТ-Батьківщина» проведе власне засідання, на якому визначить свої подальші дії. 

«Але ця команда, яка в залі, нічого не чує, ні до чого не прислухається, нічого не бере до уваги. Абсолютно. Ні європейський вибір, ні майбутнє країни, ні майбутні долі людей, нічого», — підкреслив Кириленко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com